Αϊτή: Aπόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού, Αριέλ Ανρί

Κατά τη διάρκεια εορταστικής εκδήλωσης για την ανεξαρτησία της χώρας της Καραβαϊκής το περασμένο Σάββατο.
Ralph Tedy Erol via Reuters

Ένοπλοι επιχείρησαν ανεπιτυχώς να δολοφονήσουν τον πρωθυπουργό της Αϊτής Άριελ Ανρί κατά τη διάρκεια εκδήλωσης το Σάββατο για τον εορτασμό της ανεξαρτησίας της χώρας της Καραϊβικής, ανέφερε το γραφείο μέσω ανακοίνωσης.

Το γραφείο του Ανρι ανακοίνωσε τη Δευτέρα (3/1) ότι «ληστές και τρομοκράτες» προσπάθησαν να πυροβολήσουν τον πρωθυπουργό σε μια εκκλησία στη βόρεια πόλη Γκονάιβες, όπου γινόταν η τελετή για την 218η επέτειο της ανεξαρτησίας.

Βίντεο που μεταδόθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απεικονίζει τον Ανρί και τη συνοδεία του να τρέχουν προς τα οχήματά τους καθώς μια ένοπλη ομάδα άρχισε να πυροβολεί έξω από τον καθεδρικό ναό στο Γκονάιβ.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν από τους πυροβολισμούς. Η αστυνομία δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει αμέσως τα θύματα.

Το γραφείο του πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης σε βάρος των υπόπτων που πυροβόλησαν την αυτοκινητοπομπή του Ανρί.

Η επίθεση αυτή εντείνει τις ανησυχίες για την ασφάλεια των αξιωματούχων στην Αϊτή, η οποία έχει βυθιστεί σε πολιτική αναταραχή μετά τη δολοφονία του προέδρου Ζοβενέλ Μοΐζ, τον περασμένο Ιούλιο. Ο Ανρί ανέλαβε την πρωθυπουργία λίγο αργότερα. Ακόμη δεν έχουν προκηρυχθεί προεδρικές εκλογές για την ανάδειξη του διαδόχου του Μοΐζ.

Δημοφιλή