ΔΙΕΘΝΕΣ
14/02/2020 07:37 EET

Αίγυπτος: Επιθετικός 75 ετών ετοιμάζεται να γίνει ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο

Σχεδόν επτά δεκαετίες μετά το πρώτο του λάκτισμα στη μπάλα.

Reuters

Η σκέψη να παίζει ποδόσφαιρο ως επαγγελματίας είχε παραμείνει ένα μακρινό όνειρο για τον Εζελντίν Μπαχαντέρ εδώ και δεκαετίες - μέχρι που, στην ηλικία των 75 ετών, γράφτηκε στην Αιγυπτιακή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ως ο παλαιότερος εν ενεργεία παίκτης.

Reuters

Ο Μπαχαντέρ, πατέρας τεσσάρων και παππούς έξι παιδιών, άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο στους δρόμους του Καΐρου σε ηλικία έξι ετών.

Ως ενήλικας αφιέρωσε τη ζωή του στην εργασία του ως πολιτικός μηχανικός και αργότερα ως εμπειρογνώμονας καλλιέργειας γης, καπνίζοντας μανιωδώς όλα αυτά τα χρόνια. 

Αν και συνέχισε να παίζει ως ερασιτέχνης, εγκατέλειψε το όνειρό του να γίνει επαγγελματίας επιθετικός.

Για 15 χρόνια ζούσε στο Κουβέιτ και τώρα ζει στην πόλη Ρεχάμπ, μια περιφραγμένη κοινότητα στο προάστιο του Νέου Καΐρου.

Αλλά σχεδόν επτά δεκαετίες μετά το πρώτο του λάκτισμα στη μπάλα, ο Μπαχαντέρ ξαναθυμήθηκε το όνειρό του και άρχισε να υποβάλει αιτήσεις για να παίξει σε ομάδας. Τελικά έγινε δεκτός στις 6 Οκτωβρίου, από ομάδα που παίζει στην τρίτη κατηγορία της Αιγύπτου.

Τώρα προπονείται με το κλαμπ ενώ γυμνάζεται και στο σπίτι του με έναν προσωπικό προπονητή, για να ανακτήσει την φυσική του κατάσταση.

Για να αναγνωριστεί ως ο παλαιότερος επαγγελματίας παίκτης στον κόσμο, ο Μπαχαντέρ πρέπει να παίξει δύο αγώνες 90 λεπτών, κάτι που ελπίζει να καταφέρει μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο.

Ενας εκπρόσωπος των ρεκόρ Γκίνες θα παρακολουθήσει τον δεύτερο αγώνα για να επιβεβαιώσει το μοναδικό επίτευγμα.

Amr Abdallah Dalsh / Reuters

Παρόλο που η ηλικία του φαινόταν αρχικά ως ανυπέρβλητο εμπόδιο, ο προσωπικός προπονητής του, Μαχμούντ Ρεφάατ, είπε ότι τα κίνητρά του έχουν αποδειχθεί ισχυρότερα.

 

Amr Abdallah Dalsh / Reuters

Το παγκόσμιο ρεκόρ του γηραιότερου επαγγελματία ποδοσφαιριστή κατέχει επί του παρόντος ο Ισραηλινός Ισάακ Χαγίκ, ο οποίος αγωνίστηκε τον περασμένο Απρίλιο ως τερματοφύλακας για τον σύλλογο Ιρόνι Ορ Γεχούντα, σε ηλικία 73 ετών.

Amir Cohen / Reuters
Reuters
Reuters

(με πληροφορίες από Reuters)