Ακάρ: Δεν έχουν γίνει παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός στην Ιντλίμπ της Συρίας

«Θα συνεχίσουμε να είμαστε μια δύναμη αποτροπής».
AAREF WATAD via Getty Images

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε πως δεν έχουν σημειωθεί παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός η οποία συμφωνήθηκε με τη Ρωσία στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, ανακοίνωσε το Σάββατο το υπουργείο Άμυνας.

«Θα συνεχίσουμε να είμαστε μια δύναμη αποτροπής για να εμποδίζουμε οποιαδήποτε παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός. Καμία δεν έχει σημειωθεί αφότου η κατάπαυση του πυρός τέθηκε σε ισχύ», δήλωσε ο Ακάρ.

Η κατάπαυση του πυρός επιτεύχθηκε στη Μόσχα έπειτα από συνομιλίες για τον περιορισμό μιας σύγκρουσης που έχει προκαλέσει μέσα σε τρεις μήνες τον εκτοπισμό σχεδόν ενός εκατομμυρίου ανθρώπων.

Η Τουρκία θα κάνει χρήση του δικαιώματός της στην αυτοάμυνα, αν υπάρξει οποιαδήποτε επίθεση με στόχο τις δυνάμεις της ή τις βάσεις της στην περιοχή, δήλωσε επίσης ο Ακάρ.

Η ρωσοτουρκική συμφωνία προβλέπει την έναρξη στις 15 Μαρτίου κοινών περιπόλων τουρκικών και ρωσικών δυνάμεων γύρω από τον αυτοκινητόδρομο M4 στην επαρχία Ιντλίμπ.

Η Τουρκία έχει αρχίσει να εργάζεται πάνω στις διαδικασίες και τις αρχές στις οποίες θα βασιστεί η δημιουργία ενός διαδρόμου ασφαλείας γύρω από τον αυτοκινητόδρομο, δήλωσε ο Ακάρ προσθέτοντας πως μια ρωσική στρατιωτική αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί την ερχόμενη εβδομάδα την Άγκυρα για να συζητήσουν τα βήματα που πρέπει να γίνουν.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)

Δημοφιλή