Αλβανία: Συνελήφθη ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο

Συνελήφθη αυτό το Σάββατο με εντολή του Ειδικού Σώματος Καταπολέμησης της Διαφθοράς ο εκτελών χρέη δημάρχου του δήμου Χειμάρρας, Γκέργκι Γκόρο.
Anadolu via Getty Images

Συνελήφθη ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο. Πρόκειται για τον δήμαρχο που όρισε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Ο Γκόρο συνελήφθη για κατάχρηση εξουσίας. Με βάση το αίτημα του SPAK (Ειδικό Σώμα Καταπολέμησης της Διαφθοράς), το Ειδικό Δικαστήριο έθεσε υπό κράτηση τον δήμαρχο, καθώς και σε κατ’ οίκον περιορισμό άλλα τρία άτομα, αναφέρει το himara.gr.

Ο Γκόρο και ένα άλλο άτομο που ταυτοποιήθηκε ως Mihallaq Bonjaku συνελήφθησαν, ενώ άλλα τρία τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό

Η σύλληψη του Γκέργκι Γκόρο έρχεται έπειτα από πολλές καταγγελίες για «κατάχρηση καθήκοντος» και «αποξένωση περιουσίας», σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα.

Η σύλληψή του έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθη σε μπαρ στις Δρυμάδες, ενώ την ώρα της σύλληψής του ήταν παρών και εισαγγελέας.

Υπενθυμίζεται ότι παρέμενε στη θέση του παρέμεινε στη θέση του ως δήμαρχος Χειμάρρας, παρόλο που έχασε τις τοπικές εκλογές στις 14 Μαΐου από τον Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος συνελήφθη και καταδικάστηκε σε 2,6 χρόνια φυλάκιση για εξαγορά ψήφων.

Αναφέρεται ότι οι συλλήψεις σχετίζονται με τη στρατηγική επενδυτική ιδιότητα του Artan Gaçi, συζύγου της πρώην υπουργού Εξωτερικών και πρώην υπουργού Άμυνας της Αλβανίας, Olta Xhaçka.

H έρευνα του SPAK προκάλεσε ερωτηματικά για τη δραστηριότητα του Γκόρο και άλλων υπόπτων που εκτιμάται ότι εμπλέκονται σε πλαστογραφία εγγράφων κατά παράβαση του νόμου, σύμφωνα με το αλβανικό μέσο Top Channel.

Δημοφιλή