Αλβανικά ΜΜΕ: Παραίτηση του ηττημένου δημάρχου Χειμάρρας - Αναφορές για σχέδιο διορισμού άλλου

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση Ράμα σχεδιάζει να προχωρήσει σε διορισμό άλλου δήμαρχο και όχι του νόμιμα εκλεγμένου αλλά και προφυλακισμένου ομογενή.
Φρέντης Μπελέρης/facebook

Παραιτήθηκε σύμφωνα με αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης, ο πρώην δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο, ηττημένος από τον Φρέντι Μπελέρη. Πληροφορίες, σύμφωνα με την EΡΤ, αναφέρουν ότι η κυβέρνηση Ράμα θα προχωρήσει στο διορισμό άλλου δημάρχου, που δεν θα είναι νόμιμα εκλεγμένος αλλά προφυλακισμένος ομογενής.

Ο βουλευτής Χειμάρρας Βαγγέλης Ντουλές υποστήριξε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι ο Γκόρο έχει υποβάλει την παραίτησή του από την Παρασκευή στον Περιφερειάρχη Αυλώνα.

Σημειώνεται πως η παραίτηση ήρθε μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Αλβανού Πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ο οποίος χαρακτήρισε «ηττημένο» τον αντίπαλο του Μπελέρη στον δήμο Χιμάρας, Γκέργκι Γκόρο.

Όπως εκτιμά όμως ο βουλευτής, είπε με την κίνηση Ράμα «ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση ενός σχεδίου που δεν είναι άλλο από το διορισμό ενός δημάρχου, λύση που δεν νομιμοποιείται ούτε από το Σύνταγμα της Αλβανίας» κατήγγειλε από την πλευρά του ο βουλευτής.

Ο δε συνήγορος υπεράσπισης του Μπελέρη, Γκένι Γκιζάρι αναφερόμενος στην έτερη τοποθέτηση Ράμα πως ο πελάτης του Μπελέρης δεν μπορεί να ορκιστεί δήμαρχος εάν δεν απαλλαγεί αμετάκλητα από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, τόνισε ότι αυτό που ζητά ο πρωθυπουργός της Αλβανίας «ούτε η απόφαση του δικαστηρίου το λέει, ούτε οι διεθνείς συμβάσεις, ούτε πουθενά υπάρχει γραμμένο». «Εδώ υπάρχει μια ωμή παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας» πρόσθεσε και διευκρίνισε ότι «ο νόμος δεν του απαγορεύει να ορκιστεί από τη στιγμή που δεν έχει στερηθεί από τον Μπελέρη το δικαίωμα του εκλέγεσθαι».

Η δίκη του Φρέντι Μπελέρη συνεχίζεται στις 29 Δεκεμβρίου στις 11:00 πμ.

Πηγή: EΡΤ, ΣΚΑΪ

Δημοφιλή