ΔΙΕΘΝΕΣ
06/09/2019 09:50 EEST | Updated 06/09/2019 11:09 EEST

«Ήθελα να το πάω να το ευλογήσουν» λέει η Αμερικανίδα που συνελήφθη με ξένο μωρό στις Φιλιππίνες

Εικόνες από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης στο αεροδρόμιο.

H 43χρονη Αμερικανίδα, Τζένιφερ Τάλμποτ συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Μανίλα των Φιλιππίνων και κατηγορείται πως προσπάθησε να βγάλει παράνομα από τη χώρα ένα νεογέννητο, μόλις 6 ημερών. 

Η γυναίκα η οποία ζει στο Οχάιο, φέρεται να προσπάθησε να επιβιβαστεί σε πτήση για τις ΗΠΑ ενώ είχε κρυμμένο το μωρό σε ένα μάρσιπο κάτω από τα ρούχα της, σύμφωνα με το Associated Press και όπως διαπιστώθηκε δεν είχε στην κατοχή της κανένα έγγραφο που να επιβεβαιώνει την ταυτότητα του μωρού ή τη σχέση της μαζί του. 

Το NBI ανέφερε ότι η 19χρονη βιολογική μητέρα του βρέφους ήθελε να το δώσει για υιοθεσία και γνώριζε πως η Τάλμποτ σκόπευε να πάρει το μωρό μαζί της στις ΗΠΑ. Η Τάλμποτ ισχυρίζεται πως διατηρούσε επικοινωνία με τη μέρα μέσω διαδικτύου. 

Οι γονείς του μωρού διώκονται βάσει του νόμου περί προστασίας ανηλίκων αλλά δεν έχουν συλληφθεί ενώ η μητέρα κλήθηκε να δώσει στοιχεία στην Πρόνοια. Πληροφορίες αναφέρουν πως επιβεβαιώνει ότι ήθελε να δώσει το μωρό στην 43χρονη για υιοθεσία και αρνείται πως υπήρξε κάποιοι αντάλλαγμα οικονομικής φύσης. Η Τάλμπτ πάλι υποστηρίζει πως ήθελε «να του δώσει ένα όνομα και να το πάει στην εκκλησία για να πάρει ευλογία». 

ASSOCIATED PRESS

 

Πλάνα από τις κάμερες του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης του αεροδρομίου εμφανίζουν την 43 Τάλμποτ να βγάζει τον μάρσιπο και να αποκαλύπτει το βρέφος πριν πάει στον έλεγχο των καρτών επιβίβασης στην αίθουσα αναχωρήσεων.

Η αστυνομία και η ασφάλεια του αεροδρομίου ειδοποιήθηκαν όταν διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα δεν είχε κάρτα επιβίβασης, ούτε τα απαραίτητα έγγραφα φτάνοντας στην πύλη.

Η Αμερικανίδα παρουσιάστηκε από τις αρχές στα ΜΜΕ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χθες Πέμπτη, φορώντας μια τα χαρακτηριστικά πορτοκαλί χρώματος ρούχα που φορούν οι κρατούμενοι αλλά δεν έκανε καμία δήλωση.

Κατηγορείται, σύμφωνα με το Reuters, για εμπορία ανθρώπων και απόπειρα απαγωγής και αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως και 20 ετών αν κριθεί ένοχη βάσει της νομοθεσίας στις Φιλιππίνες.

ASSOCIATED PRESS
ASSOCIATED PRESS
ASSOCIATED PRESS
ASSOCIATED PRESS
 

Πηγές: Associated Press, Reuters