ΔΙΕΘΝΕΣ
19/09/2020 17:19 EEST

Αμερικανοί εξακολουθούν να θεωρούν την χλωρίνη «θαυματουργή θεραπεία» για τον κορονοϊό

Παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις των ειδικών πως βλάπτει σοβαρά την υγεία.

Yuliya Pinkasevich via Getty Images

Μεγάλες ποσότητες χλωρίνης εξακολουθούν να αγοράζουν μέσω της Amazon δεκάδες καταναλωτές στις ΗΠΑ, οι οποίοι πιστεύουν πως είναι μια «θαυματουργή θεραπεία» ενάντια στον Covid-19. Kι όλα αυτά την ώρα που η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων συνεχώς τονίζει πως η κατανάλωση του υγρού μπορεί να προκαλέσει ακόμα και θάνατο.

Η χλωρίνη πωλείται στην πλατφόρμα της Amazon με την επωνυμία « CD Kit» και «NatriChlor». Οι πωλητές ωστόσο μέσα από ειδική επιγραφή επισημαίνουν πως το υγρό «δεν ενδείκνυται για εσωτερική χρήση».

Τα σχόλια από τους πελάτες της εταιρείας βέβαια στην επίσημη σελίδα της αποκαλύπτουν μια διαφορετική ιστορία. Οι χρήστες συζητούν για το πόσες σταγόνες χλωρίνης θα καταπιούν και εξηγούν ότι πίνουν τη χημική ουσία που αποκαλούν «MMS» για «απολύμανση», μια φράση που αντανακλά τις αμφιλεγόμενες παρατηρήσεις του Ντόναλντ Τραμπ τον Απρίλιο ότι οι ενέσεις απολυμαντικών θα μπορούσαν να θεραπεύσουν από τον κορονοϊό.

Ένας αγοραστής, γράφοντας στα ισπανικά, αναφέρει πως η οικογένειά του άρχισε να πίνει το υγρό αμέσως μετά το ξέσπασμα της πανδημίας στις ΗΠΑ. «Πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να μην το πιστεύουν, αλλά είμαι βέβαιος ότι μας βοήθησε πολύ», είπε.

Ένας άλλος πάλι έγραψε: «Η μητέρα μου, η οποία είναι 77 ετών, διαγνώστηκε με Covid-19 και μεταξύ άλλων έπασχε από στομαχικές διαταραχές, κόπωση και πονοκέφαλο. Μόλις άρχισε να πίνει MMS την επόμενη μέρα, ήταν ήδη καλύτερα».

Το λευκαντικό χρησιμοποιείται συνήθως σε βιομηχανικές διεργασίες, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής υφασμάτων και της λεύκανσης του χαρτιού. Σε μικρές δόσεις, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την απολύμανση του νερού, αλλά οι άνθρωποι που το καταναλώνουν για τον κορονοϊό, πίνουν ποσότητες επικίνδυνες για τον οργανισμό.

(Με πληροφορίες από Guardian)