Αμφίβολος παρουσιάστηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς για το τουρνουά της Αυστραλίας

Νίκη για τη Μαρία Σάκκαρη.
Asanka Brendon Ratnayake via Reuters

Με διαφορετικά συναισθήματα μπήκε το 2022 για Τσιτσιπά και Σάκκαρη.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε από τον Σβάρτσμαν με 2-1 σετ στη 2η αγωνιστική του ΑΤΡ Cup, ενώ η Μαρία Σάκκαρη νίκησε με ίδιο σκορ, δηλαδή 2-1 την Ταμάρα Ζίντανσεκ στο δεύτερο γύρο του Adelaide International.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Τσιτσιπάς ρωτήθηκε μετά το τέλος του αγώνα για τα σχέδιά του στο τουρνουά της Αυστραλίας και παρουσιάστηκε επιφυλλακτικός: «Δεν είμαι σίγουρος. Θα ήθελα να αγωνιστώ, αλλά δεν γνωρίζω πως θα νιώθω αύριο. Ήταν μία από τις ανησυχίες μου το πως θα είμαι αύριο, αν αγωνιζόμουν σήμερα. Τελείωσα το διπλό και την επόμενη ημέρα δεν μπορούσα να σερβίρω. Πονούσα. Ελπίζω λοιπόν, να μπορώ να βγω αύριο στο γήπεδο και να μπορέσω να σερβίρω χωρίς πόνο. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος στόχος μου τώρα, να αποθεραπευτώ 100% στον αγκώνα. Έχω κάνει πολλά πράγματα τις τελευταίες δύο εβδομάδες για να το προστατέψω και να είμαι ξανά έτοιμος 100%. Το θέμα αυτή τη στιγμή είναι η υγεία μου».

Αντίθετα η Μαρία Σάκκαρη χρειάστηκε να προσπαθήσει και τα κατάφερε να σβήσει δύο μπρέϊκ πόϊντ στο ξεκίνημα του τρίτου σετ με αντίπαλο την Ζίντανσεκ και στο τέλος κατάφερε να πανηγυρίσει μία σπουδαία νίκη σε έναν αγώνα που κράτησε 2 ώρς και 5 λεπτά.

Έτσι θα έχει την ευκαιρία να δώσει και άλλους αγώνες στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Αυστραλιανό τουρνουά, όπου πέρυσι αποκλείστηκε από τον πρώτο κιόλας γύρο.

Δημοφιλή