CULTURE
13/10/2021 12:24 EEST

Αν είδατε το Squid Game κι αναρωτιέστε τι θα δείτε τώρα, έχουμε τις λύσεις

Δεδομένου ότι η δεύτερη σεζόν αργεί ακόμα, τι να δούμε για να καλύψουμε το κενό.

Alice in Borderland
.

Το Κορεάτικο σούπερ χιτ του Netflix, το οποίο προβλήθηκε τον Σεπτέμβριο κι έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ τηλεθέασης, έχει, για την ώρα, μόνον εννέα επεισόδια. Και η συντριπτική πλειοψηφία όσων είδαμε το Squid Game, τα ξεπετάξαμε σε λιγότερο από 48 ώρες. 

Και τώρα;

Δεδομένου ότι η δεύτερη σεζόν αργεί ακόμα, τι να δούμε για να καλύψουμε το κενό που άφησαν πίσω οι απελπισμένοι διαγωνιζόμενοι του παιγχνιδιού, που ρισκάρουν την ζωή τους για μερικά εκατομμύρια.


Alice in Borderland (Netflix)

 

Ο πιο εύκολος τρόπος για να ξεπεράσουμε το στερητικό του Squid Game, είναι αυτή η Γιαπωνέζικη σειρά, που βασίζεται σε manga. Σε ένα παράλληλο σύμπαν, το Τόκυο είναι άδειο και μία ομάδα νεαρών gamer συμμετέχουν σε μία σειρά ανόητων διαγωνισμών, με μοναδικό στόχο το δικαίωμα να ζήσουν για άλλη μία μέρα. 

Από το εικαστικό περιβάλλον της, έως την απλότητα των παιγχνιδιών που υποχρεώνονται να παίξουν οι νεαροί πρωταγωνιστές, αυτή η σειρά είναι σίγουρα η πιο κοντινή στο Squid Game

 

Most Dangerous Game (Roku Channel)

Ο Ντότζ Τάινς είναι ένας χρεωκοπημένος μεσίτης ακινήτων, που ζει στο Ντιτρόιτ και μία μέρα τον πιάνει πονοκέφαλος και λιποθυμάει. Οταν ξυπνάει στο νοσοκομείο, με την έγκυο σύζυγό του δίπλα του, μαθαίνει ότι έχει όγκο στον εγκέφαλο. Μία νοσοκόμα του δίνει την κάρτα μιας εταιρείας που βοηθά ανθρώπους που βρίσκονται στην κατάστασή του και ο Τάινς γνωρίζει τον Μάιλς Σέλαρς - που τον υποδύεται ο εξαιρετικός Κριστόφ Γουόλτζ.

Ο Σέλλαρς προσφέρει στον Τάινς το εξής ντιλ: Για 24 ώρες ο Τάινς θα είναι το θήραμα πέντε κυνηγών, που θα προσπαθούν να τον σκοτώσουν. Για κάθε ώρα που θα καταφέρνει να μείνει ζωντανός, ένα σημαντικό ποσό θα μπαίνει στον τραπεζικό λογαριασμό του. Το παιγχνίδι δεν μπορεί να σταματήσει άπαξ και αρχίσει, δεν μπορεί να μιλήσει σε κανέναν γι′ αυτό και δεν μπορεί να φύγει από το Ντιτρόιτ. Αν παραβεί κάποιον από αυτούς τους κανόνες, το παιγχνίδι δεν θα τελειώσει αν δεν πεθάνει. 

Με 15 επεισόδια των οκτώ λεπτών, αυτή η σειρά βλέπεται μονορούφι.

 

3% (Netflix)

 

Μία Βραζιλιάνικη σειρά τεσσάρων σεζόν και 33 επεισοδίων, που παρουσιάζει ένα τρομακτικό μελλον, στο οποίο μερικοί νέοι χωρίς καμμία ελπίδα, διαγωνίζονται για να κερδίσουν την ευκαιρία να ζήσουν μαζί με τους λίγους και εκλεκτούς σε έναν παράδεισο μακριά από τον κατεστραμμένο κόσμο. 

Ο βασικός άξονας της σειράς είναι το κατά πόσον οι ήρωες της θα καταφέρουν να συνεργαστούν για να ανατρέψουν την κτηνωδία του συστήματος, το οποίο απαιτεί από κάθε γενιά να αποδείξει αν αξίζει θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. 

 

The Platform (Netflix)

 Οπως και στο Squid Game, έτσι και σ′ αυτήν την αλληγορική, σατιρική ταινία από την Ισπανία, οι πρωταγωνιστές προσφέρονται εθελοντικά να λάβουν μέρος σε ένα εφιαλτικό πείραμα και να ζήσουν σε ένα συγκρότημα που είναι και φυλακή και πολυκατοικία. 

Κάθε μέρα, ένας μεγάλος δίσκος γεμάτος φαγητό κατεβαίνει στο κέντρο του κτιρίου, από πάνω προς τα κάτω και προσφέρει σε κάθε ένοικο μόλις λίγα λεπτά για να φάει. Οσοι από τους ενοίκους του ισογείου καταφέρουν να μην πεθάνουν από την πείνα, προάγονται σε υψηλότερους ορόφους.