ΔΙΕΘΝΕΣ
11/02/2019 11:09 EET | Updated 11/02/2019 11:10 EET

Aνάκριση με φίδι(!) από την αστυνομία της Ινδονησίας - Επίσημη απολογία (βίντεο)

Το βίντεο που μετέδωσε το Reuters σοκάρει και δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης...

ASSOCIATED PRESS
Από επίδειξη της αστυνομίας της Ινδονησίας το 2018...Εκπαίδευση για αντιμετώπιση-διαχείριση φιδιών!

Η αστυνομία Ινδονησίας ζήτησε συγγνώμη και δεσμεύθηκε την Παρασκευή (8 Φεβρουαρίου) να προβεί σε πειθαρχικές ενέργειες, όταν κυκλοφόρησε ευρέως - και μέσω του πρακτορείου Reuters - ένα βίντεο που αποδεικνύει ότι αξιωματικοί έβαζαν ένα ζωντανό φίδι γύρω από τον αυχένα ενός υπόπτου, προκειμένου να τον πείσουν να ομολογήσει κατά τη διάρκεια μιας ανάκρισης.

Το βίντεο που μετέδωσε το Reuters δείχνει ότι ένας άνθρωπος ερωτάται για κλεμμένα κινητά τηλέφωνα, ενώ ένα φίδι πιέζεται προς το πρόσωπό του από έναν αξιωματικό. Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, μπορεί να ακουστεί μια φωνή που διατάζει τον άνθρωπο να ανοίξει τα μάτια του και σε ένα στάδιο απειλεί να βάλει το φίδι στο στόμα του και κάτω από τα παντελόνια του...

Δείτε το βίντεο με την «ανάκριση» που μετέδωσε το Reuters.

Το περιστατικό συνέβη στις 15 Ιανουαρίου στην πόλη Jayawijaya - την ανατολική περιοχή της Παπούα.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι η υπόθεση διερευνάται από τη μονάδα εσωτερικών υποθέσεων και εάν αποδειχθεί ότι υπήρξαν παραβιάσεις του νόμου ή του κώδικα δεοντολογίας, θα αναληφθεί δράση. Ο επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης ζήτησε επίσης συγγνώμη.

Αναφορές για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τις δυνάμεις ασφαλείας συχνά προκύπτουν από την Παπούα, μια πρώην ολλανδική αποικία που ενσωματώθηκε στην Ινδονησία μετά από ένα ευρύτατα επικριμένο δημοψήφισμα, το οποίο υποστηρίχθηκε από το Ηνωμένο Βασίλειο το 1969.