Σε ύφεση η φωτιά στην Ελαφόνησο

Είχε αναζωπυρωθεί το πρωί της Κυριακής.
|
Eurokinissi

Σε ύφεση ήταν πλέον το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά στην Ελαφόνησο: Όπως έγινε γνωστό, έχει γίνει κατάσβεση σε μεγάλο μέρος και έχει μειωθεί σε έκταση και ένταση.

Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν 121 πυροσβέστες, 23 οχήματα, 2 Καναντέρ, 2 PZL, 5 ελικόπτερα &1 ελικόπτερο για συντονισμό από αέρος. Συνέδραμαν επίσης 1 ελικόπτερο και 2 μηχανήματα έργου του Ε.Σ., 4 οχήματα Ο.Τ.Α. και 1 υδροφόρα.

Σοβαρό πρόβλημα δημιουργούσαν οι πολύ ισχυροί άνεμοι που περιστασιακά έφταναν και τα 9 μποφόρ, δυσχεραίνοντας το έργο κυρίως των εναέριων μέσων.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, από τη νύχτα του Σαββάτου υπήρχε φόβος για αναζωπύρωση και είχαν ενταθεί οι προσπάθειες να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά, ενώ είχε ζητηθεί από το Λιμενικό να φροντίσει να υπάρχει μόνιμα φεριμπότ στο νησί, για την περίπτωση που χρειαζόταν να απομακρυνθούν αυτοκίνητα.

Αυτό δεν χρειάστηκε, αλλά το πρωί λόγω των ισχυρών ανέμων έγινε αυτό που φοβούνταν οι επιτελείς της Πυροσβεστικής και αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά. Για το λόγο αυτό εκκενώθηκαν προληπτικά ο οικισμός Παναγιά και το κάμπινγκ στο Σίμο, όπου όμως δεν έφτασε η φωτιά, αλλά λόγω του καπνού ήταν δύσκολη η παραμονή των παραθεριστών.

Eurokinissi