Πώς 63.000 πλαστικά παπάκια βρέθηκαν ξαφνικά στο ποτάμι του Σικάγο

Τι ακριβώς συνέβη;

Όσοι βρέθηκαν την περασμένη Πέμπτη στις όχθες του Ποταμού του Σικάγο βρέθηκα μπροστά σε μια πολύ διαφορετική θέα από τη συνηθισμένη.

Χιλιάδες, κίτρινα πλαστικά παπάκια επέπλεαν στα νερά του ποταμού. Για την ακρίβεια ήταν 63.133 παπάκια.

Το ερώτημα βέβαια είναι πως βρέθηκε ένας τόσο μεγάλο αριθμός μέσα στο ποτάμι. Όπως γράφει το CNN τα παπάκια απορρίφθηκαν από τη γέφυρα Wabash με απώτερο στόχο να συγκεντρωθούν χρήματα για τους Special Olympics του Ιλλινόι.

Πώς θα γίνει όμως αυτό; Στο πλαίσιο του 14ου Ducky Derby που διοργανώνει η ομώνυμη οργάνωση οι ενδιαφερόμενοι οι οποίοι μετέχουν στο ντέρμπι μπορούσαν να υιοθετήσουν διαδικτυακά τα παπάκια. Το ένα στοιχίζει 5 δολάρια και τα 240 στοιχίζουν 1.000 δολάρια.

KAMIL KRZACZYNSKI via Getty Images

Το κλασικό πλέον παιχνίδι με το οποίο απασχολούνται πολλά παιδιά την ώρα που κάνουν μπάνιο κινούνται κατά μήκος του ποταμού στο πλαίσιο ενός πολύ ιδιαίτερου αγώνα και ανάλογα με την επίδοσή τους κερδίζουν βραβεία για εκείνους που υιοθέτησαν. Το παπάκι που θα τερματίσει πρώτο κερδίζει για εκείνον που το υιοθέτησε ένα αυτοκίνητο Chevy Equinox (2019), ο δεύτερος ένα ταξίδι στη Riviera Maya, ο τρίτος ένα διήμερο στο Σικάγο και τέλος εισιτήρια για το ράλι NASCAR.

Οι θεατές παρακολουθούν από ψηλά τον αγώνα των πλαστικών παπιών ενώ στη συνέχεια τα παπάκια συλλέγονται και χρησιμοποιούνται την επόμενη χρονιά.

Πέρυσι με τον τρόπο αυτό συγκεντρώθηκαν 425.000 δολάρια για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

KAMIL KRZACZYNSKI via Getty Images
KAMIL KRZACZYNSKI via Getty Images
Anadolu Agency via Getty Images
KAMIL KRZACZYNSKI via Getty Images
Anadolu Agency via Getty Images
Anadolu Agency via Getty Images

Πηγή: CNN