Ανδρας έβγαλε 1,8 εκατ. δολάρια κρυφακούγοντας τη γυναίκα του στο τηλέφωνο

Αγόρασε περισσότερες από 46.000 μετοχές της TravelCenters of America, εν αγνοία της συζύγου του.
Rawlstock via Getty Images

Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ κατηγόρησαν έναν άνδρα ότι κέρδισε 1,8 εκατομμύρια δολάρια από τη διαπραγμάτευση εμπιστευτικών πληροφοριών που άκουσε ενώ η σύζυγός του ήταν σε απομακρυσμένη κλήση, σε μια υπόθεση που θα μπορούσε να τροφοδοτήσει επιχειρήματα κατά της τηλεργασίας.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) κατηγορεί τον Tyler Loudon για εκμετάλλευση εμπιστευτικών πληροφοριών, αφού «εκμεταλλεύτηκε τις συνθήκες απομακρυσμένης εργασίας του» και επωφελήθηκε από ιδιωτικές πληροφορίες που σχετίζονται με τα σχέδια της πετρελαϊκής εταιρείας BP να αγοράσει ένα ταξιδιωτικό κέντρο με έδρα το Οχάιο και μια επιχείρηση στάσης φορτηγών πέρυσι.

Η SEC ισχυρίζεται ότι ο Loudon, ο οποίος εδρεύει στο Χιούστον του Τέξας, άκουσε αρκετές απομακρυσμένες κλήσεις από τη σύζυγό του, διευθύντρια συγχωνεύσεων και εξαγορών της BP που εργαζόταν για την προγραμματισμένη συμφωνία στο γραφείο του σπιτιού τους.

Η ρυθμιστική αρχή δήλωσε ότι ο Loudon αγόρασε περισσότερες από 46.000 μετοχές της TravelCenters of America, εν αγνοία της συζύγου του, εβδομάδες πριν ανακοινωθεί η συμφωνία στις 16 Φεβρουαρίου 2023.

Η μετοχή της TravelCenter αυξήθηκε κατά σχεδόν 71% μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας. Στη συνέχεια, ο Loudon πούλησε όλες τις μετοχές του, αποκομίζοντας κέρδος 1,8 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Loudon τελικά ομολόγησε την αγορά των μετοχών στη σύζυγό του και ισχυρίστηκε ότι τις είχε αγοράσει επειδή ήθελε να βγάλει αρκετά χρήματα, ώστε να μην χρειάζεται να εργάζεται πολλές ώρες πια.

Ανέφερε τις συναλλαγές του στα αφεντικά της στην BP, η οποίοι αργότερα την απέλυσαν παρά το γεγονός ότι δεν είχαν αποδείξεις ότι εν γνώσει της διέρρευσε πληροφορίες στον σύζυγό της. Τελικά μετακόμισε από το σπίτι και υπέβαλε αίτηση διαζυγίου, αναφέρει ο Guardian.

Ο Eric Werner, περιφερειακός διευθυντής του γραφείου της SEC στο Fort Worth στο Τέξας, δήλωσε: «Ισχυριζόμαστε ότι ο κ. Loudon εκμεταλλεύτηκε τις συνθήκες εξ αποστάσεως εργασίας του και την εμπιστοσύνη της συζύγου του για να επωφεληθεί από πληροφορίες που γνώριζε ότι ήταν εμπιστευτικές. Η SEC παραμένει προσηλωμένη στη δίωξη τέτοιων ατασθαλιών».

Η υπόθεση αναμένεται να τροφοδοτήσει επιχειρήματα - ιδιαίτερα σε αμερικανικές εταιρείες - για την επιστροφή των εργαζομένων στο γραφείο, αντιστρέφοντας την έκρηξη της εργασίας από το σπίτι που προκλήθηκε από τα lockdown της πανδημίας.

Τράπεζες όπως η Goldman Sachs αναγκάζουν ορισμένους υπαλλήλους να έρχονται πέντε ημέρες την εβδομάδα, ενώ άλλες, όπως η Google, συνυπολογίζουν την παρουσία στα γραφεία στις τακτικές αξιολογήσεις απόδοσης του προσωπικού τους.

Οι ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια και τις εμπιστευτικές πληροφορίες θα μπορούσαν να καταλήξουν να υπερισχύουν μελετών που δείχνουν ότι η εργασία από το σπίτι μπορεί να προσφέρει μεγάλα οφέλη για την υγεία, επιτρέποντας στους ανθρώπους να τρώνε πιο υγιεινά, να αισθάνονται λιγότερο άγχος και να έχουν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση.

Η κατάθεση της SEC ανέφερε ότι ο Loudon, ο οποίος είναι γύρω στα 40, εργάζεται σε μια ανώνυμη εισηγμένη εταιρεία, αλλά δεν βρίσκεται σε τομέα που εποπτεύεται από τη ρυθμιστική αρχή.

Δημοφιλή