ΔΙΕΘΝΕΣ
10/12/2020 17:51 EET

«Ανησυχώ ότι θα είναι μόνιμα»: Η γυναίκα που υποφέρει από συμπτώματα κορονοϊού εδώ και εννιά μήνες

Έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο με τα ίδια συμπτώματα τουλάχιστον τέσσερις φορές.

kieferpix via Getty Images

Η Άσλεϊ Αντόνιο από το Έντμοντον του Καναδά έχει μια διαφορετική ιστορία να αφηγηθεί για τον κορονοϊό, η οποία είναι αρκετά πιο επίπονη. Στα τέλη Μαρτίου, η δικηγόρους Ποινικού Δικαίου πάλευε με τα κοινά συμπτώματα του κορονοϊού, όπως πυρετός, σωματικοί πόνοι, κόπωση και πονοκέφαλοι. 

Γυρνώντας σπίτι από την διάγνωση, φανταζόταν ότι τις επόμενες ημέρες τα συμπτώματα θα έχουν περάσει τελείως. Εξάλλου, πρόκειται για μια 35χρονη γυναίκα, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, που κάνει πυγμαχία και προπόνηση ενδυνάμωσης τρεις φορές την εβδομάδα. Δεν είχε να φοβηθεί κάτι. 

Παρόλα αυτά, τα συμπτώματα αντί να υποχωρήσουν, επιδεινώθηκαν .

Τώρα, 259 ημέρες μετά η Αντόνιο εξακολουθεί να υφίσταται τις επιπτώσεις του κορονοϊού και να της επηρεάζει κάθε πτυχή της ζωής της. 

"Some days I feel OK, other days I wake up and I can't breathe, I can't move," Ashley Antonio said in an interview from her Edmonton home.

Δημοσιεύτηκε από CBC Edmonton στις Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2020

Τους τελευταίους μήνες έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο άλλες τέσσερις φορές. Οι γιατροί της έχουν διαγνώσει αρθρίτιδα και μια κατάσταση που αυξάνει τον καρδιακό της παλμό κάθε φορά που σηκώνεται. Της εξήγησαν ότι πρόκειται για μακροχρόνιες επιπτώσεις του κορονοϊού και δεν είναι σίγουροι ότι θα εξαλειφθούν στο εγγύς μέλλον. 

«Όλοι λένε ότι είτε αναρρώνεις είτε πεθαίνεις», δήλωσε η Αντόνιο στην The Washington Post την Τρίτη.«Εγώ βρίσκομαι σε μια ενδιάμεση κατάσταση. Ούτε είμαι πια θετική στον κορονοϊό, ούτε είμαι τελείως καλά», εξήγησε. 

Αξιοσημείωτο είναι, πάντως, πως ειδικοί στη δημόσια υγεία εξηγούν ότι πολλές χιλιάδες ασθενείς αντιμετωπίζουν μακροχρόνιες επιπτώσεις από τον ιό. Μέχρι στιγμής, οι κλινικοί γιατροί έχουν μάθει ότι οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις μπορούν να επηρεάσουν τόσο τους ηλικιωμένους όσο και τους νέους, ανεξάρτητα από το εάν νόσησαν ελαφριά ή βαριά. 

Η Αντόνιο, της οποίας η ιστορία αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο δίκτυο CBC , είπε ότι είχε λάβει προφυλάξεις για τον κορονοϊό και εργαζόταν από το σπίτι για ένα μήνα προτού αρρωστήσει. Η εικασία της είναι ότι κόλλησε στο μανάβικο. Άρχισε να αισθάνεται τα πρώτα συμπτώματα στις 25 Μαρτίου. 

«Ανησυχώ σίγουρα ότι θα είναι μόνιμο», αναφέρει. «Είναι πολύ συγκλονιστικό όταν σκέφτομαι ότι θα νιώθω έτσι για το υπόλοιπο της ζωής μου». 

Για την ώρα, αυτό για το οποίο πρέπει να φοβάται περισσότερο είναι να μην ξανακολλήσει για δεύτερη φορά. 

 

Πηγή: Washington Post