Ινδία: Η μυστηριώδης ασθένεια μπορεί να σχετίζεται με δηλητηρίαση από βαρέα μέταλλα

Η χώρα που μαστίζεται από τον κορονοϊό βρέθηκε αντιμέτωπη και με μια άγνωστη μέχρι στιγμής ασθένεια, με απολογισμό έναν νεκρό και εκατοντάδες κρούσματα.
ASSOCIATED PRESS

Η μυστηριώδης ασθένεια από την οποία νόσησαν εκατοντάδες Ινδοί πολίτες ίσως να σχετίζεται με δηλητηρίαση από βαρέα μέταλλα, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις.

Τα πρώτα κρούσματα εμφανίστηκαν στην πόλη Eluru, στην πολιτεία Andhra Pradesh, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Οι ασθενείς υπέφεραν από συμπτώματα όπως ναυτία, αναστάτωση, επιληπτικλες κρίσεις, σπασμούς και απώλεια μνήμης. Κανένας από αυτούς δεν βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Αντιθέτως, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, βρέθηκαν ίχνη βαρέων μετάλλων, όπως μόλυβδος και νικέλιο, στα δείγματα αίματος τουλάχιστον 10 ατόμων.

Ο επιθεωρητής του δημόσιου νοσοκομείου Eluru, Δρ, Μοχάν, δήλωσε στο The Indian Express: ”Το μέγεθος του δείγματος που στείλαμε επειγόντως στο AIIMS (Ινστιτούτο Ιατρικών Επιστημών της Ινδίας στο Δελχί) ήταν μικρό, αλλά δείχνει την παρουσία βαρέων μετάλλων όπως το μόλυβδο και το νικέλιο στα δείγματα αίματος των ασθενών.

Πρόσθεσε, ότι μόνο 84 άτομα είναι ακόμα στο νοσοκομείο και θα πάρουν εξιτήριο τις επόμενες ώρες.

Εκπρόσωποι του νοσοκομείου δήλωσαν ότι 555 άτομα έχουν υποβληθεί σε θεραπεία για την ασθένεια από τότε που εμφανίστηκε το Σάββατο και, ενώ οι περισσότεροι ανάρρωσαν γρήγορα, ένας 45χρονος άνδρας έχασε την ζωή του.

Το σύστημα υγείας της Ινδίας είναι ήδη υπό πίεση λόγω των πολλών περιπτώσεων κορονοϊού στην χώρα.

Υπενθυμίζεται, ότι η Ινδία έχει καταγράψει περισσότερα από 9,7 εκατομμύρια περιστατικά και παραμένει δεύτερη χώρα με τα περισσότερα κρούσματα πίσω από τις ΗΠΑ.

Ακόμη, περισσότεροι από 140.500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ιό - τον τρίτο χειρότερο αριθμό πίσω από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία.

Πηγή: SkyNews

Δημοφιλή