Γυρίζει πίσω το πλοίο που έκανε κρουαζιέρα στο πουθενά λόγω κρούσματος κορονοϊού

Η «κρουαζιέρα στο πουθενά» της Royal Caribbean είναι ένα από τα πρώτα της δρομολόγια αφού η εταιρεία διέκοψε τις παγκόσμιες δραστηριότητες της τον Μάρτιο λόγω του κορονοϊού.
ASSOCIATED PRESS

Σχεδόν 1.700 επιβάτες στην «κρουαζιέρα που πήγαινε στο πουθενά» τέθηκαν σε καραντίνα μέσα στο πλοίο, το οποίο επιστρέφει στην Σιγκαπούρη, μετά τον εντοπισμό θετικού κρούσματος κορονοϊού.

Οι επιβάτες ενημερώθηκαν ότι θα πρέπει να παραμείνουν στις καμπίνες τους μέσα στο Quantum of the Seas, μέχρι να φτάσει στο λιμάνι, ανέφεραν οι αρχές. Στο κορυαζιερόπλοιο βρίσκονται 1.680 επιβάτες και 1.148 μέλη πληρώματος, δήλωσε εκπρόσωπος της Royal Caribbean.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι όλοι οι επιβάτες είχαν υποβληθεί στο υποχρεωτικό τεστ για τον COVID-19 έως και τρεις ημέρες πριν από την έναρξη της κρουαζιέρας, ανέφερε το Συμβούλιο Τουρισμού της Σιγκαπούρης (STB).

Ωστόσο, θετικός βρέθηκε ένας 83χρονος άνδρας, που είχε πάει στο ιατρικό κέντρο του πλοίου με συμπτώματα διάρροιας.

Η Royal Caribbean και το STB δήλωσαν ότι όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα του πλοίου που είχαν στενή επαφή με τον 83χρονο στη συνέχεια έκαναν τεστ και βρέθηκαν αρνητικοί στον ιό.

Οι επιβάτες και το πλήρωμα θα παραμείνουν στα δωμάτιά τους έως ότου ολοκληρωθεί η ανίχνευση των επαφών, δήλωσε η Annie Chang, διευθύντρια του τμήματος κρουαζιέρας στο STB. Όλοι θα υποβληθούν σε υποχρεωτικά τεστ για τον κορονοϊό πριν αποχωρήσουν από το πλοίο.

Η «κρουαζιέρα στο πουθενά» της Royal Caribbean είναι ένα από τα πρώτα της δρομολόγια αφού η εταιρεία διέκοψε τις παγκόσμιες δραστηριότητες της τον Μάρτιο λόγω του κορονοϊού.

Η «κρουαζιέρα στο πουθενά» της Royal Caribbean είναι ανοιχτή μόνο για τους κατοίκους της Σιγκαπούρης, δεν κάνει στάσεις και πλέει ακριβώς έξω από τα λιμάνια.

(Με πληροφορίες από Reuters)

Δημοφιλή