Αντιδρά η ΑΤΡ στην απόφαση του Γουίμπλεντον να μην αγωνιστούν Ρώσοι και Λευκορώσοι

Με ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει την απόφαση άδικη και επιζήμια.
urbazon via Getty Images

Η ομοσπονδία του ανδρικού τένις στάθηκε ξεκάθαρα στο πλευρό των παικτών, τονίζοντας ότι η απόφαση που πάρθηκε μπορεί να είναι επιζήμια για το άθλημα, ενώ τη χαρακτήρισε άδικη αφού για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος αποκλείονται παίκτες από τουρνουά εξαιτίας της εθνικότητάς τους.

Η ανακοίνωση της ΑΤΡ:

″Το άθλημά μας είναι περήφανο που λειτουργεί με βάση τις θεμελιώδεις αρχές της αξιοκρατίας και της δικαιοσύνης, όπου οι παίκτες ανταγωνίζονται ως μεμονωμένα άτομα για να κερδίσουν τη θέση τους σε τουρνουά με βάση την κατάταξη της ATP. Πιστεύουμε ότι η σημερινή μονομερής απόφαση του Wimbledon και της LTA να αποκλείσουν παίκτες από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία είναι άδικη και μπορεί να κάνει ζημιές άνευ προηγουμένου για το άθλημα. Οι διακρίσεις λόγω εθνικότητας παραβιάζουν τη συμφωνία μας με το Wimbledon, η οποία αναφέρει ότι η είσοδος παικτών βασίζεται αποκλειστικά στην κατάταξη της ATP. Οποιαδήποτε κίνηση ως απάντηση σε αυτήν την απόφαση θα αξιολογηθεί τώρα σε διαβούλευση με το διοικητικό συμβούλιο και τα συμβούλια των μελών μας.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι οι παίκτες από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία θα συνεχίσουν να έχουν τη δυνατότητα να αγωνίζονται σε αγώνες της ATP υπό ουδέτερη σημαία, μια θέση που μέχρι τώρα υπήρχε σε όλο το επαγγελματικό τένις. Παράλληλα, θα συνεχίσουμε την κοινή μας ανθρωπιστική υποστήριξη για την Ουκρανία στο πλαίσιο του Tennis Plays for Peace.”