Απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων από την ΕΛΑΣ έως 1η Φεβρουαρίου

Υποστηρίζει πως ήταν εισήγηση της επιτροπής λοιμοξιολογιών.
SOPA Images via Getty Images

Την απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των εκατό ατόμων αποφάσισε νωρίς το πρωί της Τρίτης ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας. Η συγκεκριμένη απαγόρευση θα ισχύει μέχρι το πρωί της 1ης Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πηγές της Λεωφόρου Κατεχάκη η απόφαση δεν αφορά σε κάποια συγκεκριμένη συγκέντρωση, η οποία ανησυχεί τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ αλλά ήρθε ύστερα από πρόταση τής επιτροπής λοιμοξιολόγων.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρει:

Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται από την 06:00 ώρα σήμερα (26 Ιανουαρίου 2021) έως και την 06:00 ώρα της 1ης Φεβρουαρίου 2021, σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν περισσότερα από (100) άτομα.

Για την έκδοση της Απόφασης ελήφθησαν, μεταξύ άλλων, υπόψη:

  • η συνδρομή εξαιρετικώς επιτακτικών λόγων δημοσίου συμφέροντος, που αφορούν στην προστασία της δημόσιας υγείας και συνίστανται στη λήψη έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του σοβαρού κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19,

  • ο κίνδυνος περαιτέρω αύξησης του ρυθμού διάδοσης του κορωνοϊού από την πραγματοποίηση δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων με την αθρόα συμμετοχή ατόμων,

  • η από 22-01-2021 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας, όπου, μεταξύ άλλων, προτείνεται ως ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις τα (100) άτομα.

Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

  • διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και

  • διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

Δημοφιλή