ΔΙΕΘΝΕΣ
07/01/2021 10:41 EET | Updated 07/01/2021 10:42 EET

Απερρίφθη και η προσπάθεια ανατροπής της νίκης Μπάιντεν στην Πενσυλβάνια

Βουλή και Γερουσία ψήφισαν κατά της πρότασης.

SAUL LOEB via Getty Images
.

Το αμερικανικό Κογκρέσο απέρριψε την προσπάθεια των Ρεπουμπλικάνων να ανατρέψουν το αποτέλεσμα των εκλογών στην πολιτεία της Πενσυλβάνια, τερματίζοντας τις βλέψεις των υποστηρικτών του Τραμπ να μετατρέψουν την ήττα του σε νίκη.

Η πρόταση απερρίφθη στην Βουλή των Αντιπροσώπων με ψήφους 282-138, μετά από μία διαδικασία που κράτησε έως τις 3 τα ξημερώματα σήμερα (τοπική ώρα).

Η συζήτηση στην Βουλή λίγο έλειψε να καταλήξει σε επεισόδιο, όταν ο Δημοκρατικός βουλευτής της Πενσυλβάνια, Κόνορ Λαμπ, κατηγόρησε δριμύτατα τους Ρεπουμπλικανούς συναδέλφους του.

″Η σημερινή επίθεση δεν ήρθε από το πουθενά” είπε ο Λαμπ. ”Ηταν αποτέλεσμα ψεμμάτων, των ίδιων ψεμμάτων που ακούμε απόψε σε αυτή την αίθουσα και οι βουλευτές που τα επαναλαμβάνουν θα πρέπει να ντρέπονται.”

Η Γερουσία απέρριψε την προσπάθεια με ψήφους 92-7, καθώς η υποστήριξη των Ρεπουμπλικανών γερουσιαστών αποδυναμώθηκε μετά την εισβολή των υποστηρικτών του Τραμπ στο Καπιτώλιο.

Νωρίτερα το βράδυ της Τετάρτης (τοπική ώρα), Βουλή και Γερουσία απέρριψαν και την προσπάθεια ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος στην Αριζόνα. Η Βουλή ψήφισε κατά με 303-121 ψήφους και η Γερουσία με 93-6 ψήφους.