Απίστευτες εικόνες: Γιγαντιαίο πάντα ξαπλωμένο στο κρεβάτι νοσοκομείου

Προσωρινή «ανακωχή» μεταξύ Ταϊβάν και Κίνας λόγω σοβαρής πάθησης που έριξε στο κρεβάτι τον Τουάν Τουάν.
Facebook/ Taipei Zoo 臺北市立動物園

Με μια σκληρή δοκιμασία βρέθηκε αντιμέτωπη η περίφημη «διπλωματία των Πάντα» στην Κίνα, καθώς ένα αρκουδάκι πάντα στην Ταϊβάν χτυπήθηκε από μια εγκεφαλική βλάβη που απειλεί τη ζωή του. Σύμφωνα με το Cnn, o ζωολογικός κήπος της Ταϊπέι, την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, ζήτησε βοήθεια από ειδικούς στην Κίνα, προκειμένου να περιθάλψουν το γιγάντιο πάντα, τον Τουάν Τουάν, αφού μια μαγνητική τομογραφία ήταν αρκετή για να αποκαλυφθεί η βλάβη.

.
.
Facebook/ Taipei Zoo 臺北市立動物園

Ο Τουάν Τουάν σταδιακά έχασε την όρεξή του ενώ τον Αύγουστο υπέστη και μια κρίση διάρκειας τριών λεπτών. Ωστόσο, το αίτημα εγείρει την πιθανότητα μιας λεπτής διπλωματικής πράξης εξομάλυνσης της έντασης στις σχέσεις μεταξύ Κίνας και Ταϊβάν, οι οποίες έχουν κλονιστεί από τότε που η πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, επισκέφθηκε το αυτοδιοικούμενο νησί, τον Αύγουστο.

Η Κίνα θεωρεί την Ταϊβάν μέρος της επικράτειάς της, παρόλο που δεν την κυβέρνησε ποτέ, ενώ έχει ορκιστεί να την «επανενώσει» με την ηπειρωτική Κίνα, ακόμα και με τη βία εφόσον χρειαστεί. Από την επίσκεψη της Πελόζι, η πίεση στο νησί έχει αυξηθεί, καθώς μια σειρά στρατιωτικών ασκήσεων πραγματοποιήθηκαν στο κατώφλι της Ταϊβάν.

Ο Τουάν Τουάν και η σύντροφός του Γιουάν Γιουάν δόθηκαν στην Ταϊβάν από τo Πεκίνο το 2008, ως δώρο καλής θέλησης και μέρος της μακροχρόνιας πρακτικής του, γνωστής ως «διπλωματία των πάντα». Στην ουσία, τα δύο αρκουδάκια, των οποίων τα ονόματα σχηματίζουν τη λέξη «reunion» στα κινέζικα, εκφράζουν τις βλέψεις του Κομμουνιστικού Κόμματος για την Ταϊβάν.

Ειδικοί από την Κίνα ήταν πρόθυμοι να παράσχουν τεχνική υποστήριξη στον ζωολογικό κήπο και να βοηθήσουν το ζώο. Εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου της Ταϊπέι ανέφερε ότι «και οι δύο πλευρές έχουν συνεργαστεί στενά για να φροντίσουν τα γιγάντια πάντα».

Σε ανακοίνωσή του, ο ζωολογικός κήπος δήλωσε ότι ο Τουάν Τουάν «ανάρρωνε υπό παρακολούθηση» και πως «είναι απαραίτητο να περιμένουμε όλα τα αποτελέσματα των εξετάσεων προτού αποσαφηνιστεί η αιτία της ασθένειάς του».

Η μέση διάρκεια ζωής των πάντα στην άγρια φύση υπολογίζεται από 14 έως 20 χρόνια, ωστόσο μπορούν να ζήσουν πολύ περισσότερο μέσα σε έναν ζωολογικό κήπο, και ο Τουάν Τουάν έκλεισε τα 18 τον Αύγουστο.

Το 2017 η Διεθνής Ένωση για τη Διατήρηση τoυ οικοσυστήματος αναβάθμισε τα συγκεκριμένα είδη από «απειλούμενα» σε «ευάλωτα», αφού ο πληθυσμός τους αυξήθηκε σχεδόν κατά 17% μέσα την προηγούμενη δεκαετία.

Facebook/ Taipei Zoo 臺北市立動物園
Facebook/ Taipei Zoo 臺北市立動物園

Πηγή:cnn.com

Δημοφιλή