Από το Πεκίνο αρχίζει η ουσιαστική χαλάρωση των μέτρων για τον κορονοϊό στην Κίνα. Τι αλλάζει.

Μένει να επιβεβαιωθεί η πληροφορία πως εντός των προσεχών ημερών θα υπάρξει περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων με ανακοινώσεις που ίσως γίνουν την Τετάρτη.
Thomas Peter via Reuters

Η αναμενόμενη χαλάρωση των μέτρων για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορονοϊού στην Κίνα-μετά και το κύμα οργισμένων αντιδράσεων των πολιτών΄- φαίνεται πως αρχίζει ουσιαστικά από την πρωτεύουσα. Σημειώνεται πως πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξουν περισσότερες ανακοινώσεις περί χαλάρωσης των μέτρων πιθανότατα την Τετάρτη.

Όπως ανακοίνωσε η δημοτική αρχή του Πεκίνου δεν θα απαιτείται πλέον οι πολίτες που θέλουν να εισέλθουν σε σούπερ μάρκετ και εμπορικά καταστήματα να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ για τον νέο κορονοϊό.

Ωστόσο, η προϋπόθεση αυτή συνεχίζει να ισχύει για την είσοδο σε internet cafe, σχολεία, μπαρ, κλειστά γυμναστήρια και γηροκομεία.

Οι υγειονομικές αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν παράλληλα μείωση των κρουσμάτων σε ημερήσια βάση, για 8ο συνεχόμενο 24ωρο.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσαν 28.062 μολύνσεις, 5.046 με συμπτώματα της COVID-19 και 23.016 ασυμπτωματικές, που καταμετρούνται χωριστά, ενώ δεν αναφέρθηκε κανένας θάνατος εξαιτίας της COVID-19.

Επισήμως, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στη γιγαντιαία χώρα της Ασίας με 1,4 δισεκ. κατοίκους παραμένει στους 5.235 νεκρούς επί συνόλου 345.529 μολύνσεων με συμπτώματα, κατά την εθνική επιτροπή υγείας (σ.σ. το κινεζικό υπουργείο Υγείας).

Πηγές: AΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλή