Αποχώρησε το μοντέλο με τη χιτζάμπ από τη L’Oreal, μια εβδομάδα μετά την πρόσληψη

Πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε η L’Oréal Paris την πρωτοποριακή της απόφαση να προσλάβει ένα κορίτσι με χιτζάμπ για να διαφημίσει μια σειρά περιποίησης μαλλιών της Elvive, όταν το μοντέλο, η Βρετανή blogger ομορφιάς Amena Khan ανακοίνωσε ότι αποχωρεί.

A post shared by Amena (@amenaofficial) on

Η Khan εξέδωσε μια απολογία εχθές Δευτέρα στο Instagram της, κάνοντας αναφορά σε κάποια Tweets της από το 2014, χωρίς να συγκεκριμενοποιεί ποια. Εν τούτοις, οι online κριτικοί της σχολίασαν ότι μάλλον αναφέρεται σε κάποια επικριτικά αντισημιτικά σχόλια που έκανε κάποτε, τα οποία έχει έκτοτε διαγράψει.

Όπως χαρακτηριστικά γράφει: «Λυπάμαι βαθύτατα για το περιεχόμενο των tweets μου από το 2014 και ζητώ συγνώμη για τον πόνο που προκάλεσα. Το να υπερασπίζομαι τη διαφορετικότητα είναι ένα από τα πάθη μου, δεν κάνω διακρίσεις εις βάρος κανενός. Έχω αποφασίσει να τα διαγράψω καθώς δεν αντιπροσωπεύουν το μήνυμα αρμονίας που εκπροσωπώ. Πρόσφατα συμμετείχα σε μια καμπάνια που με χαροποίησε γιατί υπερασπίστηκε την ενσωμάτωση. Με βαθιά λύπη, αποφάσισα να αποχωρήσω από αυτήν την καμπάνια γιατί οι τρέχουσες συζητήσεις γύρω της μειώνουν το θετικό αίσθημα που είχε στόχο να μεταδώσει».

A post shared by Amena (@amenaofficial) on

Με το που έκανε την ανακοίνωσή της, βέβαια, πολύς κόσμος στο Twitter την υπερασπίστηκε, λέγοντας ότι δεν θα έπρεπε να αποχωρήσει επειδή λόγω των πολιτικών της απόψεων.

Η L’Oreal, μιλώντας στην HuffPost, είπε: «Πρόσφατα αντιληφθήκαμε κάποια tweets που ανάρτησε το 2014 η Amena Kahn. Εκτιμούμε το ότι η Amena έχει έκτοτε ζητήσει συγνώμη για το περιεχόμενό τους. Η L’Oréal Paris δεσμεύεται υπέρ του σεβασμού προς όλους τους ανθρώπους. Συμφωνούμε με την απόφασή της να αποχωρήσει από την καμπάνια».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η L’Oréal έχει απομακρυνθεί από μοντέλο της με το που τους προσέλαβε, καθώς πριν από πέντε μήνες, η εταιρεία καλλυντικών διέκοψε τη συνεργασία της με την Monroe Bergdorf, το πρώτο διεμφυλικό μοντέλο, μετά από τα σχόλιά της για τον συστημικό ρατσισμό της Αμερικής.

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην HuffPost US και αποδόθηκε στα ελληνικά.