Αποπομπή του διευθύνοντος συμβούλου της McDonald's λόγω σχέσης με εργαζόμενη

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο 52χρονος έδειξε «κακή κρίση».
ASSOCIATED PRESS

H McDonald’s Corp απέπεμψε τον διευθύνοντα σύμβουλο Στιβ Ίστερμπρουκ λόγω μιας πρόσφατης, συναινετικής σχέσεις με εργαζόμενη, για την οποία το συμβούλιο ανέφερε πως παραβίαζε την πολιτική της εταιρείας, ανακοίνωσε ο κολοσσός του χώρου του φαστ φουντ την Κυριακή.

Το συμβούλιο διαπίστωσε πως ο 52χρονος Ίστερμπρουκ, που ήταν στο «τιμόνι» των McDonald’s από το 2015, είχε επιδείξει «κακή κρίση» όσον αφορά στη σχέση, ανέφερε η McDonald’s σε ανακοίνωση. Ο Ίστερμπρουκ παρέδωσε και τη θέση του στο συμβούλιο της εταιρείας.

«Ήταν λάθος» ανέφερε ο ίδιος για τη σχέση σε email του σε εργαζόμενους την Κυριακή, που δημοσιεύτηκε από την εταιρεία. «Δεδομένων των αξιών της εταιρείας, συμφωνώ με το συμβούλιο πως είναι καιρός για μένα να προχωρήσω».

Η αποχώρησή του είναι μεταξύ των σημαντικότερων στον εταιρικό χώρο των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια όσον αφορά σε σχέσεις που κρίθηκαν ανάρμοστες.

Η πίεση προς στελέχη και τη στάση τους απέναντι στους εργαζομένους έχει αυξηθεί εν μέσω του κινήματος #MeToo, που έχει αναδείξει περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο εργασίας. Τον Ιούνιο του 2018, ο Μπράιαν Κρζάνιχ, διευθύνων σύμβουλος της IBM, παραιτήθηκε αφού έρευνα έδειξε πως είχε συναινετική σχέση με εργαζόμενη κατά παράβαση των κανόνων της εταιρείας.

Ο Κρις Κεμπζίνσκι, 51 ετών, μέχρι πρόσφατα πρόεδρος της McDonald’s USA, ορίστηκε νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Επίσης, μπήκε στο συμβούλιο της εταιρείας.

Σε μήνυμά του προς του εργαζομένους, ο Κεμπζίνσκι ευχαρίστησε τον Ίστερμπρουκ που τον έφερε στη McDonald’s και ανέφερε πως περιμένει η εταιρεία να συνεχίσει το, εστιασμένο στους πελάτες, σχέδιο ανάπτυξής της.

Δημοφιλή