Νέες φωτογραφίες από την ΑΣΟΕΕ: Η στιγμή που αστυνομικός τράβηξε όπλο όταν δέχθηκε επίθεση

Πέντε φωτογραφίες μετά την επίθεση στην ΑΣΟΕΕ που δημοσιεύθηκαν στον ιστότοπο Athens.indymedia.org. Ο αστυνομικός διακρίνεται να κρατά το όπλο, ενώ σε μία από τις εικόνες φαίνεται απέναντί του κάποιος που κρατά ξύλινο ρόπαλο.
ΑΣΟΕΕ
ΑΣΟΕΕ
Athens.indymedia.org

Νέες φωτογραφίες με τον αστυνομικό που τράβηξε όπλο μέσα στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ, ύστερα από επίθεση που δέχτηκε από περίπου 20-30 άτομα, έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου Athens.indymedia.org.

Στις φωτογραφίες απεικονίζεται ο αστυνομικός να έχει προτεταμένο το όπλο, ενώ απέναντί του βρίσκονται νεαροί. Οι εικόνες αποτυπώνουν το πόσο οριακή ήταν η κατάσταση που διαμορφώθηκε στην ΑΣΟΕΕ.

Ο ειδικός φρουρός υπηρετεί στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά. Η διμοιρία που βρίσκεται κοντά στην ΑΣΟΕΕ δεν αντιλήφθηκε αμέσως το περιστατικό. Επενέβη με κρότου λάμψης και στη συνέχεια τον απεγκλώβισε.

ΑΣΟΕΕ
ΑΣΟΕΕ
Athens.indymedia.org

Το χρονικό

Αναλυτικότερα, ο εκτός υπηρεσίας ειδικός φρουρός στάθμευσε την ιδιωτική του μηχανή απέναντι από την ΑΣΟΕΕ και κατέβηκε για να πάει να πάρει την κοπέλα του. Φορούσε άρβυλα, το παντελόνι που φοράνε οι άντρες της ΔΙ.ΑΣ. και κρατούσε το υπηρεσιακό κράνος της υπηρεσίας του στα χέρια. Οι νεαροί αναγνώρισαν ότι είναι αστυνομικός από το κράνος και τα άρβυλα. Τον τράβηξαν μέσα στο προαύλιο του ιδρύματος και τότε ξεκίνησε να ξεφεύγει η κατάσταση.

Τον περικύκλωσαν, τον ρώτησαν εάν είναι αστυνομικός και λίγο μετά άρχισαν να τον ξυλοκοπούν. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο ειδικός φρουρός τράβηξε όπλο, χωρίς να πυροβολήσει.

ΑΣΟΕΕ
ΑΣΟΕΕ
Athens.indymedia.org

Οι νεαροί τον χτυπούσαν για περίπου 10-15 λεπτά, έως ότου αντιληφθεί η πλησιέστερη διμοιρία των ΜΑΤ τι συμβαίνει και επέμβει. Όταν αυτό έγινε οι νεαροί αρχικά αντιστάθηκαν, έγινε χρήση χημικών και μόνο τότε διαλύθηκαν και απεγκλωβίστηκε ο ειδικός φρουρός.

Το πρόσωπό του είναι πρησμένο από τα χτυπήματα, το ίδιο και πολλά μέλη του σώματός του. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νεαροί δεν κατάφεραν να του πάρουν το υπηρεσιακό του όπλο.

ΑΣΟΕΕ
ΑΣΟΕΕ
Athens.indymedia.org
ΑΣΟΕΕ
ΑΣΟΕΕ
Athens.indymedia.org

Δημοφιλή