Αστυνομικός που φυλούσε τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ έσωσε τη ζωή μετανάστη

Η αιμορραγία του θύματος ήταν ακατάσχετη και κινδύνευε η ζωή του.
Eurokinissi

Καθοριστική συμβολή στο να σωθεί η ζωή ενός μετανάστη που αιμορραγούσε είχε αστυνομικός, ο οποίος εκτελούσε χρέη σκοπού στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου στο κέντρο της Αθήνας.

Αναλυτικότερα, ο σκοπός διμοιρίας ΥΜΕΤ, η οποία εκτελούσε υπηρεσία στην πλατεία Κουμουνδούρου, αντιλήφθηκε πριν από μερικές ημέρες ότι γίνεται συμπλοκή εντός της πλατείας. Μετά από ένα λεπτό προς το μέρος του πήγε ένας Πακιστανός λέγοντας του «μαχαίρι, μαχαίρι» και πίσω από αυτόν ένας άλλος κρατούσε το χέρι του, που αιμορραγούσε. Για την ακρίβεια είχε κοπεί στον καρπό, με αποτέλεσμα να έχει κοπεί ο τένοντας και η αρτηρία. Η αιμορραγία ήταν ακατάσχετη.

Άμεσα φώναξε τους συναδέλφους του, στο λεωφορείο, οι οποίοι έφεραν το φαρμακείο (το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε αγοραστεί με έξοδα των αστυνομικών). Ευτυχώς στο φαρμακείο υπήρχαν τα απαραίτητα είδη για τις πρώτες βοήθειες. Σε δευτερόλεπτα σταμάτησαν την ακατάσχετη αιμορραγία, γιατί με το ρυθμό που έχανε αίμα ο μετανάστης κινδύνευε άμεσα η ζωή του.

Με αυτή την ενέργεια τον κράτησαν σε καλή κατάσταση για 35 λεπτά, μέχρι που ήρθε το ΕΚΑΒ για να τον παραλάβει. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ είπαν ότι το τουρνικέ τοποθετήθηκε τόσο σωστά στο σημείο της αιμορραγίας, που ο Πακιστανός δεν θα αντιμετωπίσει κάποια σοβαρή συνέπεια με την υγεία του.

Δημοφιλή