ΚΟΙΝΩΝΙΑ
02/04/2020 07:24 EEST | Updated 02/04/2020 07:34 EEST

Ασθενής με κορονοϊό: «Έπεσα από την Ακρόπολη και στάθηκα όρθιος»

«Έδωσα μάχη με ύπουλα τέρατα και νίκησα».

facebook
facebook

Ύστερα από 17 ημέρες νοσηλείας ο ασθενής, φορέας του κορονοϊού, Αλέξης Αλεξίου, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και έστειλε το δικό του ξεχωριστό μήνυμα μέσα από τον λογαριασμό του στο Facebook.

O Αλέξης Αλεξίου εκτός από τον κορονοϊό έπασχε από γρίπη Β και από πνευμονία, με τους γιατρούς να του λένε ότι «έπεσε από την Ακρόπολη και σηκώθηκε όρθιος». Ο κ. Αλεξίου εξαίρει το έργο των γιατρών και των νοσηλευτών, ενώ αναφέρει ότι υπάρχουν και οι ασθενείς με κορονοϊό που απελπίζονται. Μάλιστα, ένας από αυτούς άρχισε να κάνει κακές σκέψεις και τον έσωσαν οι νοσοκόμες.

Αναλυτικά το μήνυμα του Αλέξη Αλεξίου:

«ΜΑΖΙ ΝΙΚΗΣΑΜΕ! Μπορεί να έδωσα τη μάχη της ζωής μου με τα πιο ύπουλα τέρατα (θυμίζω γρίπη Β, σοβαρή πνευμονία και covid19 ταυτόχρονα!!!) όμως η μάχη δεν θα είχε κερδηθεί χωρίς την πολύτιμη βοήθεια των γιατρών, των ηρωίδων νοσοκόμων - τραπεζοκόμων - καθαριστριών του Θριάσιου Ελευσίνας!

Πάντα με χαμόγελο, αγάπη και περισσή φροντίδα με πενιχρούς μισθούς! Χωρίς την αγάπη, τις χιλιάδες ευχές γνωστών και αγνώστων, το κουράγιο των δικών μου ανθρώπων δεν θα είχε κερδηθεί αυτή η μάχη των μαχών. Ο άνθρωπος έχει τεράστια δύναμη μέσα του, έτσι διαιωνίστηκε.

Όμως κάποιοι απελπίζονται. Ένα παλικάρι δίπλα μου πήγε να πηδήξει και τον έσωσαν οι ηρωίδες νοσοκόμες! Διαπραγματεύτηκα σκληρά με τον εχθρό και από σήμερα μετά από συνολικά 24 μέρες ασθενής και 17 μέρες νοσηλείας είμαι σπίτι!

Ο διευθυντής της πνευμολογικής κλινικής είπε κατά λέξη: «Ο Αλεξίου έπεσε από την Ακρόπολη έκανε 5 τούμπες και σηκώθηκε όρθιος!» Αυτό θέλω να πω σε όσους νοσηλεύονται και τους οικείους τους: ΚΟΥΡΑΓΙΟ θα δείτε και εσείς το φως σύντομα! ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΣΙΓΑΡΟ (αν κάπνιζα ίσως δεν θα ζούσα τώρα με 3πλο χτύπημα) και οπωσδήποτε ΕΜΒΟΛΙΟ γρίπης! Αυτά για τώρα. Θα επανέλθω με υλικό πολύ δυνατό! Δεν είναι ακόμη η ώρα...».