Άγνωστο που βρίσκεται ο πατήρ Αντώνιος – Εξέπνευσε η προθεσμία της Εισαγγελίας

Οι δικηγόροι του πατέρα Αντώνιου υποστηρίζουν ότι ακόμα δεν του έχει επιδοθεί η απόφαση της Εισαγγελίας.
kivotos.org

Άγνωστο παραμένει που βρίσκεται και τι θα πράξει ο πατήρ Αντώνιος, ενώ εξακολουθεί η ισχύς της εισαγγελικής απόφασης που ορίζει ότι ο πρώην υπεύθυνος της «Κιβωτού του Κόσμου» πρέπει να απομακρυνθεί από όλες τις δομές της οργάνωσης.

Συγκεκριμένα, τα μεσάνυχτα εξέπνευσε η προθεσμία που δόθηκε από την Εισαγγελία προκειμένου να εγκαταλείψει τη δομή της «Κιβωτού», ενώ στη δομή ισχυρίζονται ότι έχουν τρεις ημέρες να τον δουν.

Σύμφωνα με αστυνομικές πήγες, εκτιμάται ότι ο πατήρ Αντώνιος έχει ήδη φύγει από το σπίτι στελέχους της δομής όπου πιθανολογείται πως βρήκε προσωρινή φιλοξενία μαζί με την πρεσβυτέρα.

Άφαντος ο πατήρ Αντώνιος: Σε ποιο σενάριο θα επέμβουν οι αστυνομικοί

Από τη στιγμή που θα πάρει στα χέρια του την εισαγγελική απόφαση, υποχρεούται να αποχωρήσει από τη δομή μέσα σε τρία 24ωρα. Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η αστυνομία δεν έχει την υποχρέωση να βρίσκεται έξω από κάθε δομή της «Κιβωτού» αλλά μπορεί να επέμβει μόνο εάν κάποιος υπάλληλος καλέσει και ενημερώσει πως ο πατήρ Αντώνιος βρίσκεται μέσα σε κάποια δομή.

Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι του πατέρα Αντώνιου υποστηρίζουν ότι ακόμα δεν του έχει επιδοθεί η διάταξη και ότι από τη στιγμή που θα του κοινοποιηθεί έχει περιθώριο τριών ημερών για να απομακρυνθεί από τον χώρο. Το ίδιο ισχύει και για τρεις στενούς συνεργάτες του, αλλά όχι για την πρεσβυτέρα, η οποία δεν έχει σε βάρος της καταγγελίες, οπότε μπορεί και στο διαμέρισμα να μένει και τις δομές να επισκέπτεται.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα