Απολύθηκε επειδή δεν είναι «αρκετά διασκεδαστικός», κέρδισε το δικαίωμα να είναι βαρετός

Μετά από χρόνια δικαστικών αγώνων, δικαστήριο αποφάσισε υπέρ του απολυμένου υπαλλήλου.
Photosomnia via Getty Images

Ένα γαλλικό δικαστήριο αποφάσισε πρόσφατα ότι ένας άνδρας που απολύθηκε από μια εταιρεία συμβούλων επειδή δεν ήταν αρκετά διασκεδαστικός στο χώρο εργασίας έχει το δικαίωμα να είναι όσο βαρετός θέλει.

Το 2015, η Cubik Partners, μια γαλλική εταιρεία συμβούλων διαχείρισης με έδρα το Παρίσι, απέλυσε τον κ. Τ, του οποίου το πλήρες όνομα δεν αποκαλύφθηκε για λόγους απορρήτου, με το επιχείρημα ότι ήταν δύσκολο να συνεργαστείς μαζί του, ήταν κακός ακροατής και βαρετός.

Αυτό που εννοούσε η εταιρεία, ωστόσο, ήταν ότι ο κ. Τ δεν έβγαινε αρκετά έξω με τους συναδέλφους του μετά τη δουλειά, με αποτέλεσμα να μην γίνει μέρος της ομάδας, αναφέρει το Oddity Central.

Ο υπάλληλος, από την άλλη, διευκρίνισε ότι απλώς αρνιόταν να συμμετάσχει με το ζόρι σε διάφορες δραστηριότητες, όπως η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ.

Αφού απολύθηκε από την Cubik Partners λόγω «επαγγελματικής ανεπάρκειας», ο κ. Τ οδήγησε την εταιρεία στο δικαστήριο, υποστηρίζοντας ότι ο λόγος της απόλυση του, δηλαδή ότι δεν ήταν αρκετά διασκεδαστικό για τον εργοδότη του ήταν παράνομη. Μετά από χρόνια δικαστικών αγώνων, γαλλικό δικαστήριο αποφάσισε υπέρ του απολυμένου υπαλλήλου.

Στην απόφασή του, το δικαστήριο ανέφερε ότι η εταιρεία συμβούλων δεν είχε το δικαίωμα να κάνει κανέναν «να συμμετέχει αναγκαστικά σε σεμινάρια στο τέλος της εβδομάδας που καταλήγουν συχνά σε υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ».

Εκτός από το νόμιμο δικαίωμα να αρνηθεί να συμμετάσχει σε πάρτι, ο κ. Τ δικαιούται επίσης αποζημίωση 2.900 Ευρώ. Ο εργαζόμενος απαιτεί επιπλέον αποζημίωση 457.000 Ευρώ από τον πρώην εργοδότη του, για την οποία θα αποφανθεί το δικαστήριο σε δεύτερη δίκη.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα