Οι ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν εξ επαφής έναν έφηβο διαδηλωτή ο οποίος σκοτώθηκε ακαριαία στην πόλη Μασχάντ σύμφωνα με το περσικό BBC.
Ο Αμπολφάζλ Αντινεζαντέχ, 17 ετών, δεν πήγε σχολείο για να συμμετάσχει στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στις 8 Οκτωβρίου, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ στο σπίτι του.
Οι αρχές του Ιράν δεν έχουν σχολιάσει επίσημα. Αλλά το πιστοποιητικό θανάτου του, που έλαβε το BBC, ανέφερε ότι πέθανε ως αποτέλεσμα τραυματισμού στο συκώτι και στα νεφρά που προκλήθηκαν από πυροβολισμό.
Οι πηγές ανέφεραν στο BBC, ότι ένας γιατρός είπε ότι πυροβολήθηκε σε απόσταση μικρότερη ενός μέτρου.
His name is Abolfazl Adinezadeh. 16 years old. He was shot by 24 rubber bullets on Saturday before Ferdowsi University in Mashhad, acc to his family. He went to the hospital severely injured & died an hour later. Unimagineable! #MahsaAmini #IranProtest2022 #مهسا_امینی pic.twitter.com/bgKYLJVSIS
— Omid Memarian (@Omid_M) October 12, 2022
«Τι έγκλημα εκανε, που του διέλυσες το στομάχι με 24 πυροβολισμούς;» φαίνεται σε ένα βίντεο να λέει ο πατέρας του μαθητή στην κηδεία του.
#Abolfazl_Adinezadeh's father: What was the crime of my child that you emptied 24 bullets into his stomach?
— Woman, Life, Freedom (@FuxxNews) October 17, 2022
Abolfazl was a 16-year-old teenager who was killed by security officers in Mashhad.#IranRevolution #MahsaAmini#Mahsa_Amini #مهسا_امینی
pic.twitter.com/xxpLTwek0B
Οι γονείς του Αμπολφάζλ αρχικά δεν είχαν ιδέα τι του είχε συμβεί αφού συμμετείχε στις διαδηλώσεις, σύμφωνα με τις πηγές.
Μόλις την επόμενη μέρα δέχτηκαν ένα τηλεφώνημα από το υπουργείο Παιδείας και τους είπε να τον πάρουν από το τοπικό αστυνομικό τμήμα.
Όταν όμως έφτασαν εκεί, τους είπαν ότι ήταν νεκρός.
«Κλείσε το στόμα σου και μην μιλήσεις στα μέσα ενημέρωσης», είπαν στον πατέρα του νεκρού νεαρού οι αστυνομικοί.
Πηγή: BBC