ΔΙΕΘΝΕΣ
14/06/2019 15:16 EEST

Brexit: Αποσύρθηκε ο Ματ Χάνκοκ από την κούρσα διαδοχής της Μέι

Απομένουν άλλοι έξι υποψήφιοι με φαβορί τον Μπόρις Τζόνσον.

ISABEL INFANTES

Την Πέμπτη ο Μπορίς Τζόνσον τερμάτισε πρώτος στον προκαταρκτικό γύρο της κούρσας για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος λαμβάνοντας 114 ψήφους από τους συνολικά 313 βουλευτές των Τόρις. Ο μετριοπαθής Συντηρητικός πολιτικός έχει ταχθεί εναντίον του Brexit χωρίς συμφωνία.

Ο Υφυπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ αποχωρεί από την κούρσα για την ηγεσία των Συντηρητικών, μια ημέρα αφότου κατέλαβε την έκτη θέση στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας. Συγκέντρωσε μόλις 20 ψήφους από τους βουλευτές των Τόρις.

«Έθεσα υποψηφιότητα για το μέλλον, αλλά το κόμμα προφανώς αναζητά έναν υποψήφιο για τις ειδικές συνθήκες που αντιμετωπίζουμε τώρα», ανέφερε ο Χάνκοκ σε δήλωσή του.

Ο  Τζόνσον είναι το φαβορί της κούρσας, ωστόσο ένας δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί μεταξύ των υποψηφίων την Τρίτη 18 Ιουνίου.

Να σημειωθεί πως ο Τζέρεμι Χάντ συγκέντρωσε 43 ψήφους ενώ ο Μάικλ Γκόουβ 39.

Ο Ντομινίκ Ράαμπ απέσπασε 27 ψήφους ενώ ο Σαγίντ Τζαβίντ 23.

Τέλος, ο Ρόρι Στιούαρτ συγκέντρωσε 19 ψήφους.

Η διαδικασία της ψηφοφορίας θα συνεχίζεται μέχρι να παραμείνουν μόνο δύο. Η επόμενη ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 18 Ιουνίου. Για να παραμείνουν στο παιχνίδι οι υποψήφιοι, πρέπει να συγκεντρώσει ο καθένας περισσότερες από 33 ψήφους. Αν όλοι καταφέρουν να ξεπεράσουν το «μαξιλαράκι», ο υποψήφιος με τις λιγότερες «αποσύρεται» από την κούρσα.

Ο διάδοχος της Τερέζα Μέι αναμένεται να ανακοινωθεί στις 22 Ιουλίου.

Πηγή: HuffPost UK