Χανιά: Άφησε το άλογο να πεθάνει δεμένο μέσα στον ήλιο χωρίς νερό

Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.
Νέμεσις - Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι/ Facebook

Σοκ στην Κίσαμο Χανίων. Ένας 26χρονος, τις ημέρες του καύσωνα, άφησε δεμένο σε ένα χωράφι το άλογο του χωρίς νερό και φαγητό, μακριά από σκιά με αποτέλεσμα το άτυχο ζώο να ξεψυχήσει.

Οι γείτονες προχώρησαν σε καταγγελία στην «Πανελλήνια Ομοσπονδία για το Περιβάλλον, τα Ζώα και το Κυνήγι» όταν το άλογο είχε πλέον πεθάνει και υπήρχε έντονη δυσοσμία. Οι αστυνομικοί του ΑΤ Κισάμου που πήγαν στο σημείο εντόπισαν το νεαρό άλογο νεκρό και λίγη ώρα αργότερα τον 26χρονο ιδιοκτήτη του, ο οποίος συνελήφθη και παραδέχτηκε ότι λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν είχε επισκεφθεί το άτυχο ζώο τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ έχει ήδη ειδοποιηθεί η κτηνιατρική υπηρεσία προκειμένου να κάνει νεκροψία στο νεαρό άλογο, που εκτιμάται ότι είναι περίπου πέντε χρονών, ενώ όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες δεν ήταν και πεταλωμένο.

Όπως έλεγαν μέλη φιλοζωικών οργανώσεων, αν οι γείτονες είχαν ειδοποιήσει νωρίτερα, το ζώο μπορεί και να είχε σωθεί.

Ο 26χρόνος ιδιοκτήτης του αλόγου, ο οποίος κρατείται, βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων, ενώ θα του επιβληθεί και τσουχτερό πρόστιμο πολλών χιλιάδων ευρώ.

Αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Πηγή: ΕΡΤ

Δημοφιλή