Χανιά: Νεκρός εντοπίστηκε ο 67χρονος Γερμανός στο δύσβατο μονοπάτι προς την Τρυπητή

Ο 67χρονος έφυγε για πεζοπορία στη διαδρομή Ομαλός – Σούγια, χωρίς να πάρει νερό μαζί του.
Karol Kozlowski/robertharding via Getty Images

Νεκρός εντοπίστηκε ο 67χρονος Γερμανός -που αναζητείται από χθες- σε χαράδρα πάνω από την παραλία Σεντόνι, στο μονοπάτι προς την Τρυπητή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 67χρονος έφυγε την Κυριακή 23/6 από το ξενοδοχείο – όπου διέμενε με την σύζυγό του – για πεζοπορία χωρίς να έχει πάρει νερό μαζί του και νωρίς το απόγευμα την κάλεσε από το κινητό του τηλέφωνο, για να ζητήσει βοήθεια καθώς φέρεται να είχε τραυματισθεί.

Η γυναίκα ενημέρωσε το πυροσβεστικό κλιμάκιο Καμπανού και στην συνέχεια – κατόπιν σχετικής συνεννόησης – ο 67χρονος κάλεσε τον αριθμό 112 προκειμένου οι διασώστες να μπορέσουν να εντοπίσουν το στίγμα του.

Ακολούθησε κινητοποίηση ομάδων διάσωσης με τους πυροσβέστες να πηγαίνουν στην περιοχή και να τον ψάχνουν όλη την νύχτα καθώς, όπως φάνηκε, μετακινήθηκε και δεν έμεινε στο σημείο όπου είχε δώσει στίγμα το κινητό του.

Τελικά τα ξημερώματα εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του, σε χαράδρα πάνω από την παραλία Σεντόνι και λόγω της ιδιαίτερα δύσβατης περιοχής, κλήθηκε ελικόπτερο για την μεταφορά του.

Δημοφιλή