Χανιά: Προσαγωγές γνωστών γιατρών για υπόθεση εμπορίας βρεφών

Στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.
Anchiy via Getty Images

Στην προσαγωγή δύο γιατρών προχώρησαν την Τρίτη οι αρχές στα Χανιά μετά από έρευνα σχετικά με καταγγελίες για παράνομες ενέργειες σε κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, στο οποίο ιδιοκτήτης είναι ο ένας γιατρός.

Αφορμή για να αρχίσει το κουβάρι να ξετυλίγεται υπήρξαν καταγγελίες για παράνομες υιοθεσίες και υποθέσεις με παρένθετες μητέρες, αλλά και για την ορθότητα της διαδικασίας που ακολουθούνταν στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

Οι αρχές μέχρι στιγμής έχουν προχωρήσει στην προσαγωγή ενός, γνωστού Χανιώτη γιατρού, ιδιοκτήτη του Κέντρου και ενός ακόμη γιατρού, συνεργάτη του. Πρόκειται για πολύ σοβαρή υπόθεση που πιθανώς αφορά κύκλωμα εμπορίας βρεφών, με προεκτάσεις σε όλη τη χώρα και πιθανόν και στο εξωτερικό.

Στην έρευνα εκτός της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, που, σύμφωνα με πληροφορίες, παρακολουθεί την υπόθεση εδώ και μήνες, συμμετέχει και η Υπηρεσία Οργανωμένου Εγκλήματος από την Αθήνα και συγκεκριμένα το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει σχηματιστεί μια ογκώδης δικογραφία και ότι θα υπάρξουν αρκετές προσαγωγές.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες έχουν γίνει και προσαγωγές ατόμων που σχετίζονται εργασιακά με το Κέντρο, ενώ στο Αστυνομικό Μέγαρο έχουν προσαχθεί για ανάκριση αλλοδαπές γυναίκες, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Εξετάζεται επίσης η συμμετοχή στο κύκλωμα, δικηγόρου και συμβολαιογράφου.

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων συνεχίζει τη συλλογή στοιχείων, από τα ιατρεία και τα σπίτια των φερόμενων ως εμπλεκόμενων.

(με πληροφορίες από ΕΡΤ, ΑΠΕ)

Δημοφιλή