Χάρι Πότερ: Η σπάνια έκδοση του πρώτου βιβλίου που δεν κυκλοφόρησε ποτέ

Ένα από τα 15 μόλις αντίτυπα βγαίνει σε δημοπρασία στις 16 Δεκεμβρίου.
Gareth Cattermole via Getty Images

Μια σπάνια έκδοση του πρώτου βιβλίου του Χάρι Πότερ, που δεν κυκλοφόρησε ποτέ ευρέως, πρόκειται να δημοπρατηθεί στις 16 Δεκεμβρίου και σύμφωνα με εκτιμήσεις η τιμή πώλησης αναμένεται να αγγίξει τις 11.500 ευρώ.

Η δερματόδετη έκδοση, ένα από τα μόλις 15 αντίτυπα, που φέρουν την υπογραφή της συγγραφέα Τζ.Κ. Ρόουλινγκ, δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τον εορτασμό της 15ης επετείου από την κυκλοφορία του βιβλίου «Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος», πρώτο από τα επτά βιβλία της δημοφιλούς σειράς μυθιστορημάτων, και τον διαγωνισμό που διοργανώθηκε το 2012 από τον εκδοτικό οίκο Bloomsbury.

Η 16χρονη τότε Κλόι Έσλεμοντ, συμμετείχε στον διαγωνισμό που ζητούσε από τους θαυμαστές του νεαρού μάγου να γράψουν ένα περίτεχνο, γεμάτο χρώματα γράμμα που δεν θα ξεπερνούσε τις 50 λέξεις στο οποίο θα εξηγούσαν γιατί τους αρέσει ο Χάρι Πότερ.

Τα γράμματα μπορούσαν να σταλούν μόνο μέσω ειδικά σχεδιασμένων ταχυδρομικών θυρίδων σε βιβλιοπωλεία και βιβλιοθήκες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, ενώ το έπαθλο για τον πρώτο νικητή ήταν ένα από τα βιβλία και οικογενειακές διακοπές στο The Wizarding World of Harry Potter, το θεματικό πάρκο της Universal στη Φλόριντα. Τα αντίτυπα της ειδικής αυτής έκδοσης μοιράστηκαν εκτός του νικητή και σε 14 ακόμη παιδιά, τα γράμματα των οποίων ξεχώρισε η κριτική επιτροπή.

Η Κλόι Έσλεμοντ, η οποία εργάζεται ως παιδαγωγός, είπε στο BBC ότι έγινε θαυμάστρια του Χάρι Πότερ σε ηλικία πέντε ετών, όταν είδε για πρώτη φορά μια από τις ταινίες, προσθέτοντας ότι είχε «φυλάξει το βιβλίο στη σοφίτα για χρόνια», αλλά αποφάσισε να το αποχωριστεί καθώς «τα χρήματα θα ήταν χρήσιμα τώρα».

Το βιβλίο, που περιέχει αφιέρωση στην ίδια, δημοπρατείται μαζί με τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό που έχει τη μορφή αναδιπλούμενου εγγράφου εμπνευσμένου από τον μαγικό χάρτη του Χάρι Πότερ Marauder’s Map.

Με πληροφορίες από BBC

Δημοφιλή