Η Σελίν Ντιόν διαγνώσθηκε με σπάνια, ανίατη ασθένεια: Ακυρώνεται η συναυλία της στην Αθήνα

Η ανακοίνωση με ένα βίντεο στο instagram.
Η Σελίν Ντιόν την άνοιξη του 2020, στη Νέα Υόρκη. (Photo by James Devaney/GC Images)
Η Σελίν Ντιόν την άνοιξη του 2020, στη Νέα Υόρκη. (Photo by James Devaney/GC Images)
James Devaney via Getty Images

Η Σελίν Ντιόν αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε με μια σπάνια και ανίατη νευρολογική ασθένεια. Η ηλικίας 54 ετών τραγουδίστρια πάσχει από το σύνδρομο Stiff Person (SPS) που αφήνει τους πάσχοντες σαν «ανθρώπινα αγάλματα» καθώς κλειδώνει το σώμα σε άκαμπτες θέσεις.

Δεν υπάρχει θεραπεία για την πάθηση και οι ασθενείς καθίστανται σταδιακά ανίκανοι να περπατήσουν και να μιλήσουν.

Τα νέα για τη δραματική επιδείνωση της υγείας της ανακοίνωσε η ίδια σε βίντεο, καθώς αναγκάστηκε να ακυρώσει την ευρωπαϊκή της περιοδεία.

«Γεια σε όλους, λυπάμαι που άργησα τόσο να επικοινωνήσω μαζί σας. Μου λείπετε όλοι πολύ και ανυπομονώ να βρεθώ στη σκηνή και να σας μιλήσω από κοντά. Όπως ξέρετε, ήμουν πάντα ανοιχτό βιβλίο, ωστόσο δεν ήμουν έτοιμη να πω τίποτα πριν. Αλλά είμαι τώρα. Αντιμετώπιζα προβλήματα με την υγεία μου εδώ και πολύ καιρό και μου ήταν πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσω τις προκλήσεις και να μιλήσω για όλα όσα έχω περάσει. Πρόσφατα διαγνώστηκα με μια πολύ σπάνια νευρολογική διαταραχή που ονομάζεται Σύνδρομο του Δύσκαμπτου Ανθρώπου και επηρεάζει έναν στο εκατομμύριο.

Ενώ ακόμα μαθαίνουμε για αυτή τη σπάνια πάθηση, τώρα γνωρίζουμε ότι αυτό είναι που προκαλεί όλους τους σπασμούς που είχα. Δυστυχώς, αυτοί οι σπασμοί επηρεάζουν κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μου, προκαλώντας μερικές φορές δυσκολίες όταν περπατάω, ενώ δεν μου επιτρέπουν να χρησιμοποιώ τις φωνητικές μου χορδές για να τραγουδάω όπως είχα συνηθίσει...»

Η Σελίν Ντιόν αναφέρθηκε επίσης, στη «μεγάλη ομάδα γιατρών» που βρίσκεται στο πλευρό της και στα «πολύτιμα παιδιά της».

Αναβάλλεται η περιοδεία της στην Ευρώπη και η συναυλία της στην Αθήνα

Πριν από λίγο ανακοινώθηκε η αναβολή της ανοιξιάτικης ευρωπαϊκής περιοδείας της, Courage World Tour, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί από 24 Φεβρουαρίου έως και 11 Απριλίου 2023 και η ακύρωση οκτώ συναυλιών που ήταν προγραμματισμένες για το καλοκαίρι του 2023 -μεταξύ αυτών και η συναυλία της στην Ελλάδα στις 9 Ιουνίου 2023.

Η Ντιόν ακολουθεί θεραπεία προκειμένου να αναρρώσει από τους επίμονους μυϊκούς σπασμούς που δεν της επιτρέπουν τις ζωντανές εμφανίσεις.

Όπως έγινε γνωστό, το ανοιξιάτικο σκέλος της ευρωπαϊκής περιοδείας θα ξεκινήσει στις 6 Μαρτίου του 2024 στην Πράγα και θα ολοκληρωθεί στις 22 Απριλίου 2024 στο Λονδίνο.

«Με πληγώνει πολύ να ανακοινώνω ότι δεν θα είμαι έτοιμη να ξαναρχίσω την περιοδεία μου στην Ευρώπη τον Φεβρουάριο [...] Για να σας ξαναδώ και πάλι δεν έχω άλλη επιλογή παρά μόνο να επικεντρωθώ στην υγεία μου και να έχω την πίστη για την πλήρη ανάρρωσή μου.»

Τα εισιτήρια που έχουν αγορασθεί για τις συναυλίες του 2023 που επαναπρογραμματίζονται, παραμένουν σε ισχύ για τις νέες ημερομηνίες του 2024.

Στους κατόχους εισιτηρίων για τις οκτώ καλοκαιρινές συναυλίες που ακυρώνονται θα επιστραφεί το αντίτιμο του εισιτηρίου.

Με πληροφορίες από Mirror

Δημοφιλή