ΔΙΕΘΝΕΣ
27/07/2019 15:42 EEST

Χονγκ Κονγκ: Η αστυνομία «πνίγει» διαδηλωτές με δακρυγόνα σε «απαγορευμένη» πορεία

Συνεχίζονται οι αναταραχές παρά την οπισθοχώρηση της κυβέρνησης στο ζήτημα της έκδοσης διωκόμενων στην Κίνα.

Associated Press

Νέα βίαια επεισόδια ξέσπασαν στο Χονγκ Κονγκ, καθώς οι αστυνομικές αρχές εκτόξευσε αθρόα δακρυγόνα εναντίον διαδηλωτών που αψήφισαν την απαγόρευση των κινητοποιήσεων και βγήκαν για πολλοστή φορά το τελευταίο διάστημα στους δρόμους.

Σύμφωνα με το BBC, oι διαδηλωτές πραγματοποιούσαν πορεία στην περιοχή Γιουέν Λονγκ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίθεση από μασκοφόρους άνδρες εναντίον ανθρώπων που έκαναν κινητοποίηση υπέρ της δημοκρατίας στις αρχές της εβδομάδας. Σαράντα πέντε άτομα τραυματίστηκαν από αυτή την επίθεση που αποδόθηκε στα μέλη της συμμορίας «Τριάδα». Οι διαδηλωτές κατηγορούσαν την αστυνομία ότι κλείνει τα μάτια και να συνεργάζεται με τους επιτιθέμενους - ισχυρίζεται ότι η αστυνομία αρνείται.

 

Reuters

Το Χονγκ Κονγκ βρίσκεται στην έβδομη εβδομάδα αντι-κυβερνητικών και φιλοδημοκρατικών διαδηλώσεων. Οι διαμαρτυρίες πυροδοτήθηκαν από ένα αμφισβητούμενο νομοσχέδιο που θα επέτρεπε εκδόσεις διωκομένων στην ηπειρωτική Κίνα.

Η κυβέρνηση έχει «παγώσει» από τότε το νομοσχέδιο - αλλά οι διαδηλωτές ζητούν τώρα μια έρευνα σχετικά με την αστυνομική βία, τη δημοκρατική μεταρρύθμιση και απαιτούν την παραίτηση του τοπικού κυβερνήτη.

Associated Press

Η πορεία του Σαββάτου είχε απαγορευτεί από την αστυνομία - μια ασυνήθιστη κίνηση στην περιοχή - καθώς υπήρχαν φόβοι για βίαιες συγκρούσεις.

Παρ ’όλα αυτά, αρκετές χιλιάδες διαδηλωτές συνέχισαν να κατευθύνονται προς του Γουέν Λονγκ, φωνάζοντας αντιπολιτευτικά συνθήματα.

Η αστυνομία λέει ότι μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 12 άνθρωποι για την επίθεση της περασμένης Κυριακής, συμπεριλαμβανομένων εννέα ανδρών που συνδέονται με την «Τριάδα».

Πηγή: BBC

Sponsored Box