ΔΙΕΘΝΕΣ
27/07/2019 11:09 EEST

Νότια Κορέα: Δύο νεκροί από κατάρρευση εξώστη σε κλαμπ - Παγκόσμιοι πρωταθλητές τραυματίστηκαν

Το δυστύχημα έγινε την ώρα που οι Αμερικανίδες πολίστριες γιόρταζαν την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Associated Press

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 17 τραυματίστηκαν, αφού ένα εσωτερικό μπαλκόνι κατέρρευσε σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στη  πόλη Gwangju της Νότιας Κορέας τα ξημερώματα του Σαββάτου, σύμφωνα με την τοπική πυροσβεστική υπηρεσία.

Οπως αναφέρει το BBC, αρκετοί αθλητές που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης είναι ανάμεσα στους τραυματίες. Πρόκειται για μέλη των εθνικών ομάδων των ΗΠΑ, Νέας Ζηλανδίας, της Ολλανδίας, της Ιταλίας και της Βραζιλίας.

Δύο Νοτιοκορεάτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση και αργότερα εξέπνευσαν. Τα θύματα, ηλικίας 38 και 27 ετών, και δεν συμμετείχαν στους αγώνες.

Associated Press

Ο εξώστης και μια σκάλα στο εσωτερικό του νυχτερινού κέντρου Coyote Ugly κατέρρευσε στις 02:29 το Σάββατο (17:29 GMT την Παρασκευή), ενώ περίπου 370 άτομα ήταν μέσα. Μεταξύ των θαμώνων ήταν πολλοί αθλητές ομάδων, καθώς το κλαμπ βρίσκεται κοντά στο «χωριό» όπου διαμένουν.

Ενας αθλητής καταδύσεων και μια πολίστρια των Ηνωμένων Πολιτειών τραυματίστηκαν ελαφρά. Οι παίκτες από τις ομάδες των ανδρών και των γυναικών πόλο των ΗΠΑ γιόρταζαν την κατάκτηση του παγκοσμίου κυπέλλου όταν έγινε η κατάρρευση.

Μέλη της ομάδας της Αυστραλιανής ομάδας πόλο ήταν επίσης μέσα στο κλαμπ.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης  2019 τελειώνει την Κυριακή.

Πηγή: BBC