Δανία: H Βασίλισσα Μαργαρίτα αφαίρεσε τους βασιλικούς τίτλους από 4 εγγόνια της

«Τα παιδιά αισθάνονται αποκλεισμένα. Δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί τους αφαιρείται η ταυτότητά τους».
|
FABRIZIO BENSCH via Getty Images

Η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας, η μόνη βασίλισσα της Ευρώπης και η μακροβιότερη μονάρχης του κόσμου, αφαίρεσε τους τίτλους από τέσσερα από τα οκτώ εγγόνια της. Ως επίσημη αιτία παρουσιάστηκε το να επιτραπεί στα τέσσερα παιδιά του μικρότερου γιου της, του πρίγκιπα Ιωακείμ, να ζήσουν πιο φυσιολογικές ζωές. Μάλιστα, σύμφωνα με το παλάτι, παρόμοιες κινήσεις έχουν γίνει και από άλλες βασιλικές οικογένειες στην Ευρώπη.

Ο πρίγκιπας Ιωακείμ, 53 ετών, έχει τέσσερα παιδιά από δύο γάμους: τον Νικολάι, τον Φέλιξ, τον Χένρικ και την Αθηνά, ηλικίας από 23 έως 10 ετών.

«Με την απόφασή της, η Αυτού Μεγαλειότητα θέλει να δημιουργήσει ένα πλαίσιο για τα τέσσερα εγγόνια της, εντός του οποίου θα μπορούν να διαμορφώσουν τη δική τους προσωπικότητα, χωρίς να περιορίζονται από τις ειδικές τιμές και τις υποχρεώσεις του Βασιλικό Οίκου», ανέφερε το παλάτι.

Η μητέρα των δύο μεγαλύτερων γιων του πρίγκιπα πάντως, δήλωσε στα δανικά μέσα ενημέρωσης πως ήταν «σοκαρισμένη» από την απόφαση.

«Τα παιδιά αισθάνονται αποκλεισμένα», είπε η κοντέσα Αλεξάνδρα στην καθημερινή BT. «Δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί τους αφαιρείται η ταυτότητά τους».

Τα άλλα τέσσερα εγγόνια της βασίλισσας, που γεννήθηκαν από τον διάδοχο του θρόνου Φρέντερικ, 54 ετών, θα διατηρήσουν τους τίτλους τους, αλλά όταν ενηλικιωθούν, μόνο ο μελλοντικός βασιλιάς, ο πρίγκιπας Κρίστιαν, θα λάβει τα οικονομικά προνόμια του βασιλέα.

Πηγή: Guardian