ΔΙΕΘΝΕΣ
24/01/2019 13:14 EET

Δεκάδες άλογα νεκρά εξαιτίας του καύσωνα στην Αυστραλία

Δυστυχώς οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν.

Twitter

Περισσότερα από 90 άλογα έπεσαν νεκρά στην Αυστραλία εξαιτίας της τεταμένης ξηρασίας που πλήττει πολλές περιοχές της χώρας, φέρνοντας εκ νέου στο προσκήνιο το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής.

Τα ζώα εντοπίστηκαν νεκρά σε ένα αποξηραμένο ρέμα. Το τελευταίο δεκαπενθήμερο η θερμοκρασία είναι ιδιαίτερα αυξημένη, ανατρέποντας όλα τα προηγούμενα ρεκόρ που έχουν καταγραφεί. Την Πέμπτη στην πόλη της Αδελαϊδας η θερμοκρασία έφτασε τους 46,2 βαθμούς Κελσίου.

Τα τετράποδα βρέθηκαν αφότου κάτοικοι της περιοχής κατήγγειλαν στις Αρχές την απουσία τους. Ένας από τους κατοίκους, ο Ραλφ Τέρνερ έφτασε στο σημείο και κοινοποίησε φωτογραφίες, χαρακτηρίζοντας την εικόνα που είδε «σφαγή».

«Ένιωσα απελπισία. Δεν είχα ξαναδεί κάτι αντίστοιχο ξανά. Δεν μπορούσα να πιστέψω πως κάτι τέτοιο είχε συμβεί δίπλα μας», σχολίασε μιλώντας στο BBC.

O αναπάντεχος καύσωνας που πλήττει τη χώρα έχει επηρεάσει σημαντικά όλη την άγρια ζωή της. Έχουν γίνει αναφορές για μαζικούς θανάτους νυχτερίδων, ενώ περίπου ένα εκατομμύριο ψάρια έχουν εντοπιστεί νεκρά στις όχθες ποταμών εξαιτίας των ακραίων φαινομένων.

Αναφέρεται πως στην περιοχή καταγράφηκαν θερμοκρασίες που ξεπέρασαν τους 42 βαθμούς Κελσίου για 12 συνεχόμενες μέρες. Το αυλάκι από το οποίο τα άλογα έπιναν νερό είχε στερέψει. Και ενώ τοπικός αξιωματούχος Ραλφ Τέρνερ δήλωσε στο ABC πως είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, οι αρχές δεν έχουν αποφασίσει τι θα κάνουν με τις σορούς των άτυχων ζώων.

Σύμφωνα με τις επισημάνσεις των μετεωρολόγων, δυστυχώς ο καύσωνας δεν πρόκειται να σταματήσει μέσα στις επόμενες μέρες.

(Με πληροφορίες από BBC)

Sponsored Box