Δημιουργώντας νέες ευκαιρίες βιώσιμης και περιφερειακής ανάπτυξης στη χώρα

Η στρατηγική του Υπερταμείου και των εταιρειών του σε Real Estate, Υποδομές και Logistics, παρουσιάζεται σε ημερίδα στη ΔΕΘ.
ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ
ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ
ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ

Ιδιαίτερα σημαντικές δυνατότητες ενημέρωσης τόσο του επιχειρηματικού κόσμου, όσο και του ευρύτερου κοινού, προσφέρει η Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης, τόσο σε αυτό καθεαυτό το κομμάτι της έκθεσης, όσο και με τις παράλληλες εκδηλώσεις.

Μια από αυτές, εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, είναι αυτή που θα πραγματοποιηθεί από το Υπερταμείο στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ, προκειμένου να παρουσιάσει τη στρατηγική του για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, και τη συμβολή του στην οικονομική και περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας, μέσα από τους τομείς του Real Estate, των Υποδομών και των Logistics.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, από τις 11:00 μέχρι τις 14:00, στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» στο Συνεδριακό Κέντρο της ΔΕΘ HELEXPO, είναι ανοιχτή για το κοινό, και θα υπάρχει μετάδοση μέσω live streaming.

«Δημιουργώντας νέες ευκαιρίες βιώσιμης και περιφερειακής ανάπτυξης στη χώρα: η αναπτυξιακή στρατηγική του Υπερταμείου και των εταιρειών του σε Real Estate, Υποδομές και Logistics», είναι ο τίτλος της ημερίδας, προσεγγίζοντας το θέμα υπό το πρίσμα της ολοκληρωμένης αναπτυξιακής στρατηγικής του Υπερταμείου, η οποία έχει αποτυπωθεί λεπτομερώς στο Στρατηγικό Σχέδιο 2022 – 2024.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστούν η δυναμική του Real Estate της χώρας και οι στρατηγικές αξιοποίησής του, τα ζωτικής σημασίας έργα που πρόκειται να υλοποιηθούν και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζονται στην αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας. Στον τομέα των Logistics, θα συζητηθεί η συνολικότερη στρατηγική που σχετίζεται με τη διάθεση ακινήτων για την κατασκευή εμπορευματικών σταθμών και η ζήτηση της αγοράς για αντίστοιχους χώρους, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον εκσυγχρονισμό των Υποδομών μέσα από τη στοχευμένη αξιοποίηση και την προσέλκυση κεφαλαίων, όπως και η αναβάθμιση των νοσοκομείων και των κέντρων Υγείας στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά τα πάνελ της ημερίδας:

Στρατηγικές αξιοποίησης του Real Estate στην Ελλάδα ως παράγοντας οικονομικής ανάπτυξης: μια συζήτηση του Γρηγόρη Δ. Δημητριάδη, διευθύνοντα συμβούλου & εκτελεστικού μέλους Δ.Σ. Υπερταμείου, και του Aριστοτέλη Καρυτινού, διευθύνοντα σύμβουλου της PRODEA Investments.

Ανάπτυξη του Real Estate με πολλαπλασιαστικά οφέλη: ένα θεματικό πάνελ στο οποίο συμμετέχουν ο Δημήτρης Πολίτης, διευθύνων σύμβουλος & εκτελεστικό μέλος του ΤΑΙΠΕΔ και ο Περικλής Νικολάου, διευθύνων σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ και ο Γιάννης Ορφανός, διευθύνων εταίρος της Arbitrage Real Estate.

H αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας ως μοχλός ανάπτυξης της περιφέρειας: συμμετέχουν ο Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, ο Στέφανος Γιουρέλης, αναπληρωτής διευθύνων Σύμβουλος του Υπερταμείου, ο Απόστολος Αποστολάκος, διευθύνων σύμβουλος ΟΚΑΑ και o Αντώνης Μπούρης, διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΘ.

H αναβάθμιση των νοσοκομείων και των κέντρων Υγείας στη Θεσσαλονίκη: μια συζήτηση μεταξύ της Νάγιας Κόλλια, Chief Investment Officer του PPF του ΤΑΙΠΕΔ, και του Νικολάου Νίτσα, προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

H εξέλιξη του real estate στην Ελλάδα: προκλήσεις και προοπτικές: συμμετέχουν ο Στέφανος Βλαστός, διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ, ο Θάνος Ψαθάς, διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΒΑ, ο Αντώνης Μαρκόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Prosperty και εκπρόσωπος από την EY.

H βιώσιμη κινητικότητα και τα ψηφιακά έργα ως παράγοντες αναβάθμισης των Υποδομών: συμμετέχουν ο Βασίλης Καρακουλάκης, πρόεδρος της FDL Group, ο Αθανάσιος Κοτταράς, διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ, ο Στέφανος Αγιάσογλου, διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΥ, ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος, διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Δημοφιλή