Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Ποιητικές διαδρομές στα μέσα μεταφοράς κάθε πρώτη του μήνα

Σε συγκεκριμένες γραμμές μετρό, τρόλεϊ, τρένων και λεωφορείων, που εκκινούν και καταλήγουν στον Πειραιά και στις γειτονιές του.
Happy woman reading a book while traveling by bus
Happy woman reading a book while traveling by bus
Isbjorn via Getty Images

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στο πλαίσιο του κύκλου δράσεων Οι ονειροπόλοι με στόχο τη σύνδεση θεάτρου - κοινωνίας, προτείνει ποιητικές διαδρομές με τίτλο Κινείται και φέρνει τον μήνα το ποίημα.

Πέντε ποιήτριες, η Μπρικένα Γκίστο, η Ιωάννα Λιούτσια, η Παυλίνα Μάρβιν, η Δανάη Σιώζιου και η Τώνια Τζιρίτα - Ζαχαράτου, κάθε πρωτομηνιά, από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Μάιο του 2024, θα καλωσορίζουν τον μήνα, θα συν-ομιλούν και θα συν-κινούνται με κατοίκους, περαστικούς αλλά και επισκέπτες, απαγγέλλοντας ποιήματα σε συγκεκριμένες διαδρομές γραμμών μετρό, τρόλεϊ, τρένων και λεωφορείων, που εκκινούν και καταλήγουν στον Πειραιά και στις γειτονιές που τον αποτελούν.

Τα ποιήματα που έχουν επιλεγεί για κάθε μήνα ξεχωριστά, προέρχονται από την ελληνόφωνη και παγκόσμια, παλαιότερη αλλά και σύγχρονη λογοτεχνική παραγωγή και συνδιαλέγονται ποικιλοτρόπως με την εκάστοτε εποχή του έτους, την ειδική διαδρομή που κάθε μέσο ακολουθεί, και, βέβαια, με τα πρόσωπα, την ιστορικότητα, την ιδιαίτερη φυσιογνωμία και την πολιτισμική κληρονομιά του Πειραιά.

Πρόγραμμα διαδρομών λεωφορείων

Η δράση στα λεωφορεία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον ΟΣΥ ΑΕ

1η Ιανουαρίου: Λεωφορείο 040 Πειραιάς-Σύνταγμα / ώρα και διάρκεια 11.00 – 18.00

1η Μαρτίου: Λεωφορείο 906, Πειραιάς – Καλλίπολη /ώρα και διάρκεια 14.30 έως 21.30

1η Απριλίου: Λεωφορείο 830, Πειραιάς - Αγία Βαρβάρα (μέσω Νίκαιας) ώρα και διάρκεια 8.30 - 15.30

Την 1η Φεβρουαρίου και την 1η Μαΐου οι ποιητικές διαδρομές θα πραγματοποιηθούν στον Ηλεκτρικό και στο Μετρό αντίστοιχα.

Δημοφιλή