Δεν στεριώνει το "εθνικό" χριστουγεννιάτικο δέντρο κοντά στον Λευκό Οίκο - Έπεσε από τον αέρα

Το πρώτο που στολίστηκε απομακρύνθηκε καθώς προβλήθηκε από ασθένεια. Την Πέμπτη αναμένεται η επίσημη τελετή φωταγώγησης του και όλοι ελπίζουν να μην πάει στραβά τίποτε άλλο.
ABC NEWS/X
ABC NEWS/X
ABC NEWS/X

Το 12 μέτρων στολισμένο ”εθνικό” χριστουγεννιάτικο δέντρο των ΗΠΑ κοντά στο Λευκό Οίκο ...έπεσε από μια ισχυρή ριπή ανέμου.

Αξιωματούχοι της Υπηρεσίας του Εθνικού Πάρκου δηλώνουν όμως πως παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που το καθιστούν ”ασταθές” θα διεξαχθεί κανονικά και χωρίς απρόοπτα η επίσημη φωταγώγησή του την Πέμπτη όπως προβλέπει το έθιμο.

To χριστουγεννιάτικο αυτό δέντρο τοποθετείται και στολίζεται κάθε χρόνο στο αποκαλούμενο Ellipse, μια ένα ελλειπτικού σχήματος έκταση με γκαζόν πλησίον του Λευκού Οίκο.

«Όπως λέει και η παροιμία: Show must go on (η παράσταση πρέπει να συνεχιστεί). Εμείς και οι συνεργάτες μας που προετοιμάζουν την εκδήλωση εξετάζουν διάφορες εναλλακτικές για να εξασφαλίσουν πως και η φετινή εκδήλωση θα στεφθεί από επιτυχία”, όπως είπε εκπρόσωπος της Υπηρεσίας.

Οι ριπές έφτασαν τα 64χλμ/ωρα στην Ουάσιγκτον και το δέντρο έπεσε περί τη 1 μ.μ. (ώρα Ουάσιγκτον) και πέντε ώρες μετά στεκόταν ξανά όρθιο.

Όπως αναφέρει το ABC News, το ”εθνικό χριστουγεννιάτικο δέντρο” που έπεσε είναι το δεύτερο που στολίστηκε φέτος καθώς το πρώτο αντικαταστάθηκε μέσα στον Νοέμβριο αφού μολύνθηκε από ασθένεια.

Το σημερινό δέντρο, ένα νορβηγικό έλατο, ήρθε από την Δυτική Βιρτζίνια.

Πηγή: ABC News

Δημοφιλή