Δεν θέλω αναβολή των εκλογών αλλά ανησυχώ για τις επιστολικές ψήφους και τη νοθεία, λέει τώρα ο Τραμπ

Αναδίπλωση μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις περί πιθανής επιδίωξης αναβολής της ημερομηνίας των εκλογών του Νοεμβρίου
President Donald Trump leaves after participating in a roundtable on donating plasma at the American Red Cross national headquarters on Thursday, July 30, 2020, in Washington. (AP Photo/Evan Vucci)
President Donald Trump leaves after participating in a roundtable on donating plasma at the American Red Cross national headquarters on Thursday, July 30, 2020, in Washington. (AP Photo/Evan Vucci)
ASSOCIATED PRESS

Μερικές ώρες αφότου άφησε να εννοηθεί ότι ίσως επιδιώξει αναβολή των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε ότι δεν θέλει κάτι τέτοιο, όμως ανησυχεί για τα προβλήματα που κατ’ αυτόν θα προκαλέσουν τα εκατομμύρια των ψήφων οι οποίες θα σταλούν ταχυδρομικά.

«Θέλω να γίνουν εκλογές και να έχουμε αποτέλεσμα, πολύ, πολύ περισσότερο από εσάς», ανέφερε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στον Λευκό Οίκο. «Δεν θέλω αναβολή. Θέλω να γίνουν εκλογές. Όμως δεν θέλω να αναγκαστούμε να περιμένουμε τρεις μήνες και μετά να μάθουμε ότι λείπουν ψηφοδέλτια και ότι οι εκλογές δεν σημαίνουν τίποτα».

Ο Τραμπ επικαλέστηκε δημοσιεύματα στον Τύπο, και ανάρτησε και σχετικά βίντεο στον λογαριασμό του για τα προβλήματα που θα μπορούσε να προκαλέσει η καθυστερημένη έλευση επιστολικών ψήφων και υποστήριξε πως θα χρειάζονταν εβδομάδες, μήνες, αν όχι «χρόνια», για να ξεδιαλύνει η κατάσταση. «Θέλω να δω αλλαγή της ημερομηνίας (των εκλογών); Όχι. Αλλά δεν θέλω να έχουμε νοθευμένες εκλογές», επέμεινε.

Στο μεταξύ φυσικά ο Τραμπ είχε προβεί σε πλείστες αναρτήσεις στο Twitter ”επιχειρηματολογώντας” κατά της επιστολικής ψήφου και του ενδεχόμενου νοθείας ενώ στη συνέχεια προσπάθησε να εμφανιστεί βέβαιος πως ό,τι και να γίνει θα είναι ο νικητής.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή