09/01/2020 14:01 EET

Δύο νέα άλμπουμ του Ντέιβιντ Μπόουι θα κυκλοφορήσουν το 2020

Με ακυκλοφόρητες εκδοχές διάσημων τραγουδιών του.

Lester Cohen via Getty Images
Δύο νέα άλμπουμ του Ντέιβιντ Μπόουι θα κυκλοφορήσουν το 2020.

Δυο νέα άλμπουμ του Ντέιβιντ Μπόουι αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέσα στο 2020: ένα ψηφιακό EP που περιλαμβάνει ακυκλοφόρητες εκδοχές τραγουδιών και ένα live άλμπουμ το οποίο θα είναι διαθέσιμο για ακρόαση, από τις 18 Απριλίου.

Το EP με όνομα «David Bowie Is It Any Wonder?» περιέχει έξι τραγούδια και θα κυκλοφορεί ένα τραγούδι ανά εβδομάδα. Το πρώτο τραγούδι μέσα από το EP που μπορούμε να ακούσουμε είναι η εκδοχή του «The Man Who Sold the World» που ο Μπόουι ηχογράφησε με τους Γκειλ Αν Ντόρσεϊ, Ριβς Γκάμπρελς και Μαρκ Πλάτι τον Νοέμβριο του 1996. Αυτή η εκδοχή θα περιληφθεί και στο επερχόμενο live άλμπουμ με τίτλο «ChangesNoBowie».

Η ανακοίνωση έγινε μέσω του επίσημου λογαριασμού για τον Ντέιβιντ Μπόουι στο Instagram, στις 8 Ιανουαρίου, ημέρα που ο δημοφιλής καλλιτέχνης θα γινόταν 73 ετών. «Η Parlophone κάνει διαθέσιμα ακυκλοφόρητα τραγούδια του Μπόουι. Πιθανόν να περιμένατε κάποια είδηση την ημέρα που γεννήθηκε ο Ντέιβιντ Μπόουι, μετά από ανακοινώσεις που γίνονταν στις 8 Ιανουαρίου τα τελευταία χρόνια. Και πράγματι, αν έφτασε η ημερομηνία, τότε πιθανόν να βρήκατε κάτι. Η δισκογραφική Parlophone ανακοινώνει υπερήφανα ότι το EP “DAVID BOWIE IS IT ANY WONDER?” με σπάνια, ακυκλοφόρητα τραγούδια, θα είναι διαθέσιμο μέσα στις επόμενες έξι εβδομάδες. Το πρώτο από τα τραγούδια είναι μια εκδοχή του “The Man Who Sold The World”, που κυκλοφόρησε σήμερα ως σινγκλ για να γιορτάσει τα γενέθλια του Ντέιβιντ, όπως και την 50η επέτειο δημιουργίας αυτού του κλασικού τραγουδιού. Αλλά πέντε τραγούδια θα κυκλοφορούν σε εβδομαδιαία βάση, από τις 17 Ιανουαρίου. Το live άλμπουμ ChangesNowBowie ηχογραφήθηκε στη Νέα Υόρκη τον Νοέμβριο του 1996, κατά τη διάρκεια πρόβας συναυλίας του τραγουδιστή στο Madison Square Garden. Το εξώφυλλο του άλμπουμ θα περιέχει ένα πορτρέτο του Ντέιβιντ από τον φωτογράφο Αλμπερτ Γουάτσον, μια εικόνα από το 1996. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σε λίγο καιρό», γράφει η ανακοίνωση στο Instagram.

View this post on Instagram

PARLOPHONE TO ISSUE UNRELEASED BOWIE TRACKS “We spoke of was and when...” It’s likely that some of you have been expecting something on what would have been David Bowie’s 73rd birthday, after announcements on 8th January for the past couple of years. Indeed, if the calendar has clicked over to that date where you are, then you have possibly already found something. Now it’s 8th January in the country of his birth, here’s that announcement… + - + - + - + - + - + - + - + - + - + - + - + - + Parlophone Records is proud to announce DAVID BOWIE IS IT ANY WONDER? a six track EP of unreleased and rare tracks to be released over six weeks. The first of these is a previously unreleased version of ‘The Man Who Sold The World’, released today as a streaming-only 1 track digital single in celebration of both David’s birthday and the 50th anniversary of the writing and recording of this classic. Five more songs will be released on a weekly basis from 17th January. ’THE MAN WHO SOLD THE WORLD’ (CHANGESNOWBOWIE VERSION) is taken from the 9-track session ChangesNowBowie, recorded for radio and broadcast by the BBC on David’s 50th birthday on 8th January, 1997. This mostly acoustic session was a stripped back affair featuring some of David’s favourites of his own compositions and was produced by Bowie himself, Reeves Gabrels and Mark Plati. CHANGESNOWBOWIE was recorded and mixed at Looking Glass Studios in New York in November 1996 during rehearsals for David’s 50th birthday concert at Madison Square Garden. Gail Ann Dorsey (bass, vocals), Reeves Gabrels (guitars) and Mark Plati (keyboards and programming) accompanied David on the recording. CHANGESNOWBOWIE will be released in limited quantities on LP and CD for Record Store Day on 18th April, 2020. The cover art for the album will features a portrait of David by renowned photographer Albert Watson, taken in New York in 1996. (See montage for cover) More details will be announced shortly. ~ DAVID BOWIE 'THE MAN WHO SOLD THE WORLD' (CHANGESNOWBOWIE) IS AVAILABLE NOW ON PARLOPHONE ~ DAVID BOWIE CHANGESNOWBOWIE RELEASED ON PARLOPHONE ON 18TH APRIL, 2020 FOR RECORD STORE DAY #BowieIIAW #CHANGESNOWBOWIE

A post shared by David Bowie (@davidbowie) on

Ο Μπόουι πέθανε τον Ιανουάριο του 2016.

Η λίστα με τα τραγούδια του ChangesNowBowie είναι η εξής:

01 The Man Who Sold the World
02 The Supermen
03 Andy Warhol
04 Repetition
05 Lady Stardust
06 White Light White Heat
07 Shopping for Girls
08 Quicksand
09 Aladdin Sane


Πηγή: Pitchfork