Δύο σοβαρές απώλειες για το ελληνικό μπάσκετ

Εφυγαν οι Ντόρσεϊ και Νέντοβιτς από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό αντίστοιχα.
Eurokinissi Sports

Δύο σημαντικές απώλειες για το ελληνικό μπάσκετ έγιναν γνωστές την Πέμπτη (07/07).

Ο Τάϊλερ Ντόρσεϊ και ο Νεμάνια Νέντοβιτς δεν θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό αντίστοιχα στη νέα σεζόν.

Ο Ντόρσεϊ, ειδοποίησε τον Ολυμπιακό, αλλά και την Φενέρμπαχτσε που ενδιαφερόταν ότι δεν θα αποδεχτεί τις προτάσεις τους, γιατί όπως υποστηρίζει ο ίδιος βρήκε ομάδα στο ΝΒΑ, στο οποίο αναμένεται να αγωνιστεί τη νέα σεζόν, κάτι που ήταν η αρχική επιθυμία του και το είχε κάνει γνωστό στον Ολυμπιακό από πέρυσι που υπέγραψε συμβόλαιο μαζί του.

Στο μυαλό του Ντόρσεϊ υπάρχει το ΝΒΑ εκτός του ότι επιθυμεί να αγωνιστεί στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, ένας ακόμα λόγος. Αν αγωνιστεί εκεί μία τρίτη χρονιά, τότε όταν αποσυρθεί εξασφαλίζει δια βίου σύνταξη. Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα έκανε προπόνηση με τους Ντάλας Μάβερικς. Δεν γνωρίζουμε αν θα είναι αυτή η νέα ομάδα του, αλλά ίσως και να είναι.

Από την άλλη, πριν λίγο έγινε γνωστό ότι ο Νεμάνια Νέντοβιτς, ανακοινώθηκε επίσημα από τον Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου. Οι «ερυθρόλευκοι» του Βελιγραδίου, ανακοίνωσαν ότι υπέγραψαν συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών μαζί του. Από τη μετακίνηση αυτή πάντως ο Παναθηναϊκός θα εισπράξει το ποσό των 300.000 ευρώ το οποίο κατέβαλλε ως buyout για να παραμείνει ελεύθερος, αφού υπήρχε σχετικός όρος στο συμβόλαιό του.

Και αν ο Ντόρσεϊ το είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι η σκέψη του είναι στο ΝΒΑ, η περίπτωση του Νέντοβιτς είναι εντελώς διαφορετική. Το προηγούμενο καλοκαίρι ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι το 2023. Σε αυτό υπήρχαν κάποιες δικλείδες. Έπρεπε λοιπόν να αγωνιστεί σε 28 αγώνες από τους 34 της Ευρωλίγκα για να ανανεωθεί το συμβόλαιό του αυτόματα, αλλά τελικά αγωνίστηκε σε 26 από τα 32 μετά τον αποκλεισμό των δύο ομάδων της Ρωσίας. Άρα θεώρησε ότι το ποσοστό είναι ακριβώς το ίδιο και ο Παναθηναϊκός θεώρησε ότι είναι αυτονόητο ότι συνεχίζει και την επόμενη χρονιά μαζί του.

Ο Νέντοβιτς όμως και ο μάνατζερ του ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς, θεώρησαν ότι μπορεί να πατήσει στον όρο των 28 αγώνων και να μείνει ελεύθερος από τη στιγμή που δεν έπαιξε σε όλους τους αγώνες. Ο Παναθηναϊκός όμως δεν είχε καμία διάθεση να εμπλακεί σε δικαστικούς αγώνες που όπως πιστεύουν θα δικαιωνόταν, αφού δεν ήθελε να έχει στην ομάδα του έναν παίκτη που δεν το επιθυμεί. Έτσι προτίμησε να εισπράξει τα 300.000 ευρώ και να τον αφήσει να πάει στον Ερυθρό Αστέρα.

Δημοφιλή