ΔΙΕΘΝΕΣ
30/05/2019 20:17 EEST | Updated 30/05/2019 22:30 EEST

Διαδηλώσεις στη Βιέννη κατά της κυβέρνησης για το σκάνδαλο που θορύβησε τη χώρα

Ορκίστηκε η πρώτη γυναίκα Καγκελάριος της Αυστρίας.

Reuters

Πάνδημη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη στην πλατεία Ballhausplatz, έξω από το αυστριακό Κοινοβούλιο μετά το σκάνδαλο που θορύβησε τη χώρα, οδήγησε σε παραίτηση τον Στράχε και την ανάγκασε σε πρόωρες εθνικές εκλογές.

Σημειώνεται, ότι αντικαγκελάριος της Αυστρίας και ηγέτης της ακροδεξιάς Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε παραιτήθηκε μετά τη δημοσίευση ενός μυστικού βίντεο στο οποίο φαίνεται να προσφέρει κρατικές συμβάσεις σε αντάλλαγμα για την πολιτική υποστήριξη προς αυτόν και τον κόμμα του.

Ο Αυστριακός Καγκελάριος, Σεμπάστιαν Κουρτς, αφού έχασε την ψήφο εμπιστοσύνης από την κυβέρνηση την Δευτέρα, ανακοίνωσε πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο. Αυτό είναι κάτι που οδήγησε τους Αυστριακούς στους δρόμους για άλλη μια φορά, καθώς ζητάνε την ομαλότητα σε πολιτικό και κατ′ επέκταση σε οικονιμικό επίπεδο.

Reuters
Reuters

Την Πέμπτη, η επικεφαλής του Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας, Μπριζίτ Μπιρλάιν, ορκίστηκε υπηρεσιακή καγκελάριος μέχρι τις εκλογές. Είναι η πρώτη γυναίκα καγκελάριος της Αυστρίας.

«Ο σημαντικότερος στόχος είναι να συμβάλουμε στην ηρεμία και την οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ όλων των (πολιτικών) στρατοπέδων ... σε Αυστρία, Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο», ήταν τα πρώτα λόγια της νέας Καγκελαρίου.

 

Reuters

 

Πηγή: Reuters