ΠΟΛΙΤΙΚΗ
26/05/2019 21:10 EEST | Updated 26/05/2019 21:36 EEST

Διαφoρά 8,5 μονάδων για ΝΔ δίνουν τα exit poll - Προβάδισμα Πατούλη, Μπακογιάννη, Ταχιάου

Ικανοποίηση στην Πειραιώς, εν αναμονή των αποτελεσμάτων ο ΣΥΡΙΖΑ.

SAKIS MITROLIDIS via Getty Images

Με ικανοποίηση έγιναν δεκτά από την Πειραιώς τα αποτελέσματα των exit poll για τις Δημοτικές Εκλογές, που δίνουν προβάδισμα με διαφορά 8,5 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τους πολίτες μια ξεκάθαρη νίκη και, όπως διαφαίνεται, οι πολίτες του την έδωσαν»  ήταν το πρώτο σχόλιο της Νέας Δημοκρατίας λίγο μετά την ανακοίνωση των exit poll. «Η ΝΔ είναι από σήμερα η πρώτη πολιτική δύναμη του τόπου και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποστεί μια αδιαμφισβήτητη ήττα. O κ. Τσίπρας ήταν που ζήτησε σε αυτές τις εκλογές ψήφο εμπιστοσύνης από τους πολίτες και όπως όλα δείχνουν δεν του την έδωσαν...»

Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά του, θα περιμένει «τις πρώτες εκτιμήσεις των πραγματικών αποτελεσμάτων του Υπουργείου Εσωτερικών», για να σχολιάσει «με μεγαλύτερη ασφάλεια το μήνυμα της κάλπης.»

«Σε κάθε περίπτωση όσοι περίμεναν ή είχαν προεξοφλήσει ότι το αποτέλεσμα των σημερινών ευρωεκλογών θα δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις, φαίνεται πως θα διαψευσθούν», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο μετά την ανακοίνωση των exit poll.

Στην τρίτη θέση, σύμφωνα με τα exit poll, θα τερματίσει το ΚΙΝΑΛ, με τέταρτο το ΚΚΕ και την Χρυσή Αυγή πέμπτη. 

Το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου κυμαίνονται απλο 2,5% έως 4,5%, ενώ το Ποτάμι, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες και η Ενωση Κεντρώων συγκεντρώνουν από 1% έως 2,5%.

Περιφερειακές Εκλογές

Στην περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, προηγείται ο Γιώργος Πατούλης (ΝΔ), ενώ στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προηγείται ο Απόστολος Τζιτζικώστας (ΝΔ).

Δημοτικές Εκλογές

Στον Δήμο Αθηναίων, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα,  προηγείται ο Κώστας Μπακογιάννης, με δεύτερο τον Νάσο Ηλιόπουλο και τρίτο τον Παύλο Γερουλάνο.

Στην Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το Exit Poll της εταιρείας Interview, ο Νίκος Ταχιάος συγκεντρώνει ποσοστό από 22,6% εώς 27,6%. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, με ποσοστό 14,5% έως 18,5%, ακολουθούμενος από την Κατερίνα Νοτοπούλου με 13,1% έως 17,1%.

Τρίτο κόμμα στους νέους η Χρυσή Αυγή

Σύμφωνα με το κοινό exit poll όλων των καναλιών, οι νέοι ψήφισαν ως εξής:

Νέα Δημοκρατία: 30,5%

ΣΥΡΙΖΑ: 25,6%

Χρυσή Αυγή: 13,3%

ΜέΡΑ25: 4,5%

ΚΚΕ: 3,7%

Κίνημα Αλλαγής: 3,1%

Ποτάμι: 3%

Ανεξάρτητοι Ελληνες: 2,8%

Ελληνική Λύση: 2,7%

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1-2%

Παρακλουθείστε live όλες τις εξελίξεις.

Sponsored Post