Διάσημοι ... διπρόσωποι ... διανοούμενοι;

Διάσημοι ... διπρόσωποι ... διανοούμενοι;
sarra22 via Getty Images

Μεταβολή της ηθικής,

ολοκλήρωση της αδυναμίας.

Ο αλγόριθμος της καθημερινότητας.

Γιάννης Μητροκώστας, Δοκιμασία

Οι πανεπιστημιακοί, ιδίως οι ερευνητές, κατέχουν καλύτερα από τους άλλους έναν τομέα γνώσης. Τούτο δεν συνεπάγεται ότι δια-κρίνονται αναγκαστικά και για το ήθος τους ή τον ευγενέστερο χαρακτήρα τους.

Αυτό το υποστηρίζω - μετά λόγου γνώσης - εδώ και 40 χρόνια κι εξακολουθώ να το πιστεύω, καθώς παρατηρώ τις “υπόγειες κινήσεις” ορισμένων αξιωματούχων των ΑΕΙ/ΤΕΙ [Πρυτάνεων κλπ], οι οποίοι , αφού ικανοποιήσουν με το αζημίωτο [π.χ ευνοϊκές για τους ίδιους τροπολογίες] τα παιχνίδια του κάθε Υπουργού, μολονότι συχνά ανήκουν σε άλλους χώρους [πολιτικούς και μη], εκ των υστέρων αρθρογραφούν σε μία “αντιπολιτευόμενη” εφημερίδα για να καλυφθούν/ξεκαρφωθούν, προβληματιζόμενοι τάχα για το μέλλον της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Επιμένω. Δεν φταίει αποκλειστικά ο ΣΥΡΙΖΑ για το “ποιόν” της ελίτ [πρώην, νυν και ..αεί]. Βρήκε σεσηπός έδαφος και περισυνέλεξε τους περισσότερους δίβουλους και διπρόσωπους. Ιδίως εκείνους που έχουν “λερωμένη την ποδιά τους” και νομίζουν ότι έτσι θ’αποδοθούν λευκοί στην κοινωνία. Να σημειωθεί ότι θα είναι αυτοί οι ίδιοι, οι οποίοι θα λακίσουν πρώτοι [αν δεν παίζουν ήδη διπλά/τριπλά παιχνίδια σε βάρος των όποιων ευεργετών/συμμάχων τους].

Αχ! Καημένη νέα γενιά...Αν από αυτούς τους ταγούς [;;;] περιμένεις να σου δείξουν το δρόμο προς την Αρετή, κάνε επιτόπια στροφή.

Δημοφιλή