Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Να καταδικαστεί και για βιασμό ζητά η αρμόδια εισαγγελέας

Νέο κεφάλαιο στην πολύκροτη υπόθεση μετά την έφεση κατά της αθώωσής του περί βιασμού της ανήλικης αθλήτριας.
ΔΙΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ:
ΔΙΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ:
Eurokinissi

Έφεση κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας κατά το σκέλος που αφορά στην κατά πλειοψηφία αθώωση του προπονητή ιστιοπλοΐας για το βιασμό της ανήλικης αθλήτριας του, άσκησε η εισαγγελέας Εφετών Ιωάννα Τσάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην έφεση της η εισαγγελέας επικαλείται μια απόφαση του Αρείου Πάγου σύμφωνα με την οποία, για να στοιχειοθετηθεί βιασμός δεν απαιτείται το θύμα να αντιστάθηκε ενεργά, αλλά αρκεί η πράξη να έγινε παρά την αντίθετη βούληση του, με την άσκηση σωματικής βίας που εξουδετέρωσε την αντίσταση του.

Μάλιστα, στην ίδια απόφαση αναφέρεται πως ακόμη κι αν το θύμα δεν αντιστάθηκε καθόλου στη σωματική βία, στοιχειοθετείται βιασμός λόγω του φόβου να προβάλει αντίσταση ή λόγω του αιφνιδιασμου ή λόγω των ασθενών σωματικών δυνάμεων του ώστε θεώρησε ανέφικτη ή μάταια την αντίσταση.

«Ενώ η παθούσα ήταν παιδί την προσέγγισε λεκτικά και σωματικά και την κολάκευε. Από το 2010 ασκούσε βία σωματική και λεκτική και απειλούσε ότι θα σκοτώσει την ίδια ή την οικογένεια της εάν μιλούσε. Την έθεσε σε κατάσταση υπακοής και η παθουσα λειτουργούσε σε καθεστώς ψυχολογικής πίεσης, φόβου, σύγχυσης και άγχους. Δεν μπορούσε να του ασκήσει αντίσταση. Χειραγωγήθηκε από τον κατά πολύ μεγαλύτερο σε ηλικία προπονητή της» σημειώνει για τα πραγματικά περιστατικά η κα. Τσάλη.

Μάλιστα, όπως εξηγεί, η παθούσα δεν υπέπεσε σε αντιφάσεις και περιέγραψε πραγματικά γεγονότα. «Δεν προέκυψε ότι είχε κάποιο κίνητρο ή σκοπιμότητα ή όφελος να τον καταγγείλει μετά την πάροδο τόσων ετών. Ελάμβανε και πριν χορηγίες. Εάν ήταν ψευδή τα όσα κατήγγειλε, δεν θα προέβαινε σε εξιστόρηση περιστατικών που την εκθέτουν στο πανελλήνιο» καταλήγει η εισαγγελική λειτουργός.

Προπονητής ιστιοπλοΐας: Η απόφαση του Δικαστηρίου

Όπως έγραψε το dikastiko.gr, στον προπονητή ιστιοπλοΐας το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας επέβαλε ποινή κάθειρξης 13 ετών. Οι δικαστές υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση για την επιβολή κάθειρξης 13 ετών στον προπονητή για το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια χωρίς ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση, αφού όπως εξήγησε ο εισαγγελικός λειτουργός, «η φύση και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του αδικήματος για το οποίο καταδικάστηκε δεν το επιτρέπουν».

Αντιθέτως, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, που έκρινε ένοχο τον 39χρονο, τον απάλλαξε από την κατηγορία του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, κατά πλειοψηφία, καθώς μειοψήφησαν ο πρόεδρος του δικαστηρίου, μια σύνεδρος και ένας ένορκος που ψήφισαν υπέρ της ενοχής του.

Στο άκουσμα της απόφασης, η μητέρα της 21χρονης σήμερα αθλήτριας που κατήγγειλε τον προπονητή ξέσπασε σε κλάματα. Μετά την άσκηση έφεσης από την εισαγγελική λειτουργό αναμένεται η νέα κρίση.

Πηγή: dikastiko.gr

Δημοφιλή