Δίκη για το Μάτι: Ενοχή για 9 και απαλλαγή 12 κατηγορουμένων πρότεινε ο εισαγγελέας

Τι είπε για τον κάτοικο που έβαλε τη φωτιά.
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Έπειτα από 4 ώρες αγόρευσης ολοκληρώθηκε σήμερα η πρόταση του εισαγγελέα στη δίκη για το Μάτι. Ο Παναγιώτης Μανιάτης ζήτησε την ενοχή συνολικά 9 κατηγορούμενων (Σωτήρη Τερζούδη, Βασίλη Ματθαιόπουλο, Ιωάννη Φωστιέρη, Νίκο Παναγιωτόπουλο, Χαράλαμπο Χιώνη, Βαιο Θανασιά, Ευάγγελο Μπουρνούς, Αντώνη Παλπατζή και Κωνσταντίνο Αγγελόπουλος).

Αντίστοιχα, ζήτησε την απαλλαγή 12 κατηγορούμενων μεταξύ των οποίων η Ρένα Δούρου, ο Ιωάννης Καπάκης, ο τότε δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, αλλά και ο τότε δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου Καψάλης.

Τι είπε για τον κάτοικο που έβαλε τη φωτιά

«Φωτιά» ήταν η αγόρευσή του για τον Ευάγγελο Μπουρνού για την κατηγορία της «εσφαλμένης ενημέρωσης» που παρείχε μέσω των συνεντεύξεών του σε ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας.

«Αποδείχθηκε ότι ο Δήμαρχος Ραφήνας έκανε ενημερωτικές παρεμβάσεις στα ΜΜΕ και παρείχε ενημέρωση για την εξέλιξη της φωτιάς. Υπό τη θεσμική του ιδιότητα παρείχε ενημέρωση μέσω ΜΜΕ και όσοι τον άκουγαν να παρέχει διαβεβαιώσεις εφησύχασαν ότι η φωτιά έχει αντίθετη κατεύθυνση. Όφειλε να αναμεταδίδει με υπευθυνότητα ή να απέχει από την ενημέρωση που έχει λάβει από μη αξιόπιστες πηγές» είπε ζητώντας την ενοχή του ο κ. Μανιάτης.

Ο εισαγγελέας ζήτησε και την ενοχή των αντιδημάρχων Μαραθώνα (Β. Θανασιάς) και Ραφήνας (Α. Παλπατζής) για την κατηγορία της παράλειψης καθαρισμού οικοπέδων ιδιωτών, αλλά και του κατοίκου που φέρεται να έβαλε τη φωτιά Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου.

«Έβαλε τη φωτιά για να κάψει τα υπολείμματα κλαδιών. Πράγματι, δεν τον είδε κανείς να βάζει φωτιά και η αρχική σύνδεση ήταν η γειτνίαση του σημείου έναρξης με το οικοπέδο του. Όμως, σύμφωνα με τα πορίσματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τα ευρήματα της έρευνας προκύπτει ότι η φωτιά ξεκίνησε από απερίφραχτο οικοπεδικό χώρο λόγω καύσης υπολειμμάτων.

Το σημείο έναρξης είναι δίπλα στην πλαϊνή πόρτα της οικίας του κατηγορουμένου. Ο πραγματογνώμονας της πυροσβεστικής αναφέρει ότι ο στύλος και τα καλώδια του ΔΕΔΗΕ ήταν άθικτα. Την επόμενη ημέρα μετέβησαν οι υπάλληλοι της πυροσβεστικής υπηρεσίας και εντόπισαν κλαδιά στην αυλή του κατηγορουμένου με σημάδια καύσης. Τα κλαδιά αυτά είχαν μετακινηθεί κάποιες μέρες αργότερα.

Αποδείχθηκε ότι ο κατηγορούμενος αν και είχε σβηστεί η φωτιά από το σημείο έναρξης, ο κατηγορούμενος έριχνε νερό με λάστιχο από την οικία του. Επιπλέον τα κλαδιά προέρχονται από ελιές και συκιές που δεν υπήρχαν σε άλλες οικίες της περιοχής. Άρα προέρχονταν από την οικία του» είπε ο εισαγγελέας.

Δημοφιλή